Οργή Κωνσταντοπούλου για την κατάργηση της Επιτροπής Χρέους

 

Αθήνα
Την οργή της εξέφρασε η τέως πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για την απόφαση του διαδόχου της Ν. Βούτση να καταργήσει την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους που είχε συστήσει η ίδια επί των ημερών της.

Mιλώντας στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, όπου έλαβε μέρος στην προγραμματισμένη κατά την δική της θητεία εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων με θέμα το δημόσιο χρέος υπό το φως του συνταγματικού και του διεθνούς δικαίου, είπε ότι η σχετική απόφαση του νυν προέδρου της Βουλής αποτελεί «ντροπή», ενώ εξέφρασε την θλίψη της για την εξέλιξη αυτή καθώς δεν θα αξιοποιηθεί το «πρωτότυπο και πρωτοπόρο», όπως το χαρακτήρισε, έργο της Επιτροπής Αλήθειας, αλλά «αποφασίστηκε να παρεμποδιστεί αιφνιδιαστικά και εν κρυπτώ».

Tόνισε ότι η κατάργησή της ανακοινώθηκε παραμονή της εκδήλωσης αυτής, ημέρα απεργίας, και προειδοποίησε ότι «θα κριθούμε όλοι από την Ιστορία».

«Δεν είμαστε αυτά που λέμε αλλά αυτά που πράττουμε» συμπλήρωσε η τέως πρόεδρος εμφανώς ενοχλημένη, κάνοντας μάλιστα λόγο για «σκοτεινές περιόδους» και «κυνήγι μαγισσών» σε μια προσπάθεια «να φιμωθεί κάθε φωνή που αποκαλύπτει και αποκωδικοποιεί αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

ΛΑΕ: Αυταρχική απόφαση

Για μια «αυταρχική και αυθαίρετη απόφαση» του προέδρου της Βουλής με την οποία «επιχειρεί να βάλει ταφόπετρα σε κάθε διεκδίκηση για ‘κούρεμα’ του ελληνικού χρέους» κάνει λόγο η Λαϊκή Ενότητα, σχολιάζοντας την απόφαση του Νίκου Βούτση να διαλύσει την Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής για το δημόσιο χρέος.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ, η οποία μιλά και για «εξόφληση γραμματίων προς τους πιστωτές», αναφέρονται και τα εξής, μεταξύ άλλων:

«Συνιστά όνειδος και προσβολή στο χειμαζόμενο ελληνικό λαό η απόφαση του προέδρου της Βουλής, η οποία ελήφθη ανήμερα της μεγάλης επιτυχημένης Γενικής Απεργίας, με την οποία διαλύεται η Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής για το δημόσιο χρέος».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «η Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής τεκμηρίωνε με πραγματικά δεδομένα και σε επιστημονική βάση ότι το χρέος είναι απεχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο».

Newsroom ΔΟΛ