Ο Αλέξης Τσίπρας στο Υπουργείο Εξωτερικών

Την “βαριά” πόρτα του Υπουργείου Εξωτερικών πέρασε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να ενημερωθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιά ενόψει της προσφυγικής κρίσης αλλά και του επικείμενου ταξιδιού του στην Τουρκία.

Κατά την άφιξη του κ. Τσίπρα έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Ν.ΚΟΤΖΙΑΣ: Θα ήθελα να καλωσορίσω τον Πρωθυπουργό. Είναι μεγάλη η τιμή για μας. Η επίσκεψή του γίνεται και για να συζητήσουμε θέματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά και για να επισκεφτεί εμάς, εδώ στο Υπουργείο.
Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: Έχω καιρό να΄ρθω σε αυτό το Υπουργείο.
Ν.ΚΟΤΖΙΑΣ: Και ως Πρωθυπουργός, δεν ξανάρθατε, μου φαίνεται.
Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: Αλλά νομίζω, παρότι δεν έχω έρθει, η εξωτερική πολιτική παίζει κεντρικό ρόλο και στη διαπραγματευτική δυναμική της χώρας, η οποία είναι ανεξάντλητη, διότι είμαστε διαρκώς σε διαπραγμάτευση.
Αλλά, ενόψει και της προσφυγικής κρίσης και του επικείμενου ταξιδιού μας στην Τουρκία, νομίζω ότι πρέπει να έχουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και ενημέρωση. Θα έχουμε σήμερα την ευκαιρία να συζητήσουμε και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, ώστε να αξιοποιήσουμε το momentum, όπως λέτε κι εσείς οι διπλωμάτες, για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τη χώρα.
Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Καλώς ήλθατε και πάλι, κύριε Πρωθυπουργέ.