Στέλιος Καζαντζίδης: Ταινία η ζωή του όλη!

Μαρινέλλα και Στέλιος Καζαντζίδης

Μαρινέλλα και Στέλιος Καζαντζίδης

Tαινία γίνεται η ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη! Ο γνωστός σκηνοθέτης Όμηρος Ευστρατιάδης αναλαμβάνει να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη μια δίωρη μυθοπλασία με τον τίτλο «Στέλιος, η ζωή του όλη» η οποία θα περιλαμβάνει μικρά και μεγάλα μυστικά από τη ζωή και την καριέρα του θρύλου του ελληνικού τραγουδιού.

H ταινία, η οποία θα είναι βασισμένη στο βιογραφικό βιβλίο του Πάνου Υφαντή, θα αποκαλύψει λεπτομέρειες για τον άγνωστο γάμο του «Στελλάρα» στην Αμερική, τον λόγο που ο κορυφαίος καλλιτέχνης δεν απέκτησε ποτέ παιδιά, αλλά και πώς απαρνήθηκε ένα παλάτι για ένα καλύβι ή πώς μια κατσικούλα αποφάσισε ότι δεν έπρεπε εκείνος να δεχτεί για δώρο ένα κότερο! Η κινηματογραφική μεταφορά της βιογραφίας θα υλοποιηθεί με τις ευλογίες της τελευταίας συζύγου του καλλιτέχνη Βάσως Καζαντζίδη, αφού, σύμφωνα με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Στέλιος -που ήταν μανιακός συλλέκτης ντοκουμέντων και εμπειριών- είχε δηλώσει ότι επιθυμούσε κάποια στιγμή η περιπετειώδης ζωή του να γυριστεί στο σελιλόιντ.

Αν και οι δημιουργοί αυτού του ενδιαφέροντος εγχειρήματος τηρούν προς το παρόν σιγήν ιχθύος, οι πληροφορίες της «Εspresso» θέλουν ήδη να προχωρά η διαδικασία διαμόρφωσης του σεναρίου, το οποίο είναι ιδιαίτερα καλογραμμένο και μεστό, και περιλαμβάνει μια σειρά από περιστατικά της ζωής του Καζαντζίδη που πιθανόν να μη γνωρίζουν ούτε καν εκείνοι που τον έχουν κατατάξει στο φάσμα του μύθου.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί, ωστόσο, σε γεγονότα που αποδεικνύουν ότι ο Στέλιος -παρότι είχε τη δυνατότητα να ζει μέσα τα πλούτη- παρέμενε ένας λαϊκός και αγνός άνθρωπος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Εspresso», το σενάριο περιλαμβάνει λεπτομέρειες για τον -άγνωστο στο ευρύ κοινό- γάμο που είχε τελέσει ο Καζαντζίδης στις ΗΠΑ με μια Αμερικανίδα. Η υπερβολική αγάπη του ερμηνευτή για τη μητέρα του Γεσθημανή ήταν και ο λόγος που αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Ελλάδα, με τον γάμο να έχει άδοξο τέλος.

«ΕΓΩ ΕΝΑ ΚΑΛΥΒΙ ΘΕΛΩ»

Επίσης αποκαλύπτεται ένα περιστατικό, κατά το οποίο ο Στέλιος δεν δέχτηκε να χτίσει ένα χλιδάτο παλάτι στον Άγιο Κωνσταντίνο, όπου μετέπειτα έφτιαξε το σπιτάκι του. «Τι μου λες, αδελφέ; Εγώ ένα καλύβι θέλω και τη βαρκούλα μου, δεν γουστάρω τίποτα παραπάνω» είπε κοφτά στον εξαίρετο αρχιτέκτονα που του παρουσίασε τα σχέδια ενός υπερπολυτελούς σπιτιού με πισίνα, γκαζόν, ακόμη και play-room!

Επίσης, δεν δέχτηκε για δώρο το σκάφος που του έδινε ο υπεύθυνος γνωστής δισκογραφικής εταιρίας. Ο λόγος; Η Μαριώ, η κατσίκα του. «Αμα μπει μέσα η Μαριώ, θα το πάρω» δήλωσε με απόλυτο τρόπο ο Στέλιος στον άνθρωπο που του έκανε το δώρο. Τελικά δεν το πήρε, γιατί η Μαριώ του το… σνόμπαρε και δεν ανέβηκε πάνω.

ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΚΛΟΤΣΗΣΕΙ ΜΟΥΛΑΡΙ

Στην ταινία θα δούμε επίσης και στιγμές που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο σε γεγονότα της ζωής του και τον σημάδεψαν. Όπως ότι, ενώ υπηρετούσε τη θητεία του στον Στρατό, τον κλότσησε ένα μουλάρι στα γεννητικά όργανα με αποτέλεσμα να πάθει σοβαρή ζημιά και να μην κατορθώσει ποτέ να αποκτήσει παιδί!

Όσο για τη δυναμική στάση του απέναντι στα ζητήματα της δουλειάς του, ο φακός του σκηνοθέτη πρόκειται να αποτυπώσει σκηνές από την αρνητική στάση του απέναντι στη χούντα που λογόκρινε τα τραγούδια του αλλά και από την άρνησή του να εμφανιστεί σε συναυλίες για τους ομογενείς στην Αμερική αντί αστρονομικής αμοιβής, γιατί οι διοργανωτές είχαν βάλει μεγάλο εισιτήριο εισόδου. «Δεν θα τα πάρω από τους Ελληνες μετανάστες» είπε τότε και χάλασε τη δουλειά.

Ο Στέλιος Καζαντζίδης έκανε μεγάλο αγώνα για τα δικαιώματα των τραγουδιστών και των συνθετών σχετικά με τα ποσοστά τους και πάντα νοιαζόταν για τo δίκαιο των αδύναμων συναδέλφων του. «Η πορεία του, προσωπική και επαγγελματική, δεν έχει σκάνδαλα και είναι πολύ ξεχωριστή για τον ιδιαίτερο τρόπο που ο ίδιος αντιμετώπιζε τα πράγματα. Μέσα από τα κλασικά λαϊκά κομμάτια που ερμήνευσε με τον δικό του μοναδικό τρόπο αλλά και από τον αγώνα που έκανε σε όλη τη ζωή του για την αλήθεια και το δίκαιο υπέρ των αδυνάτων είναι αναμφισβήτητα ένα υπόδειγμα ανθρωπιάς και λεβεντιάς, που σπάνια βλέπουμε» υποστηρίζουν για εκείνον άτομα που τον γνώρισαν από κοντά.

ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΣΕ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗ ΗΘΟΠΟΙΟ

Αν και ακόμη είναι νωρίς να μιλήσουμε για το καστ της πολυαναμενόμενης ταινίας, το βέβαιο είναι ότι επιθυμία του σκηνοθέτη είναι ο ρόλος του Στέλιου Καζαντζίδη να ανατεθεί σε έναν μη αναγνωρίσιμο ηθοποιό περίπου 40 χρόνων.

Ο λόγος αυτής της επιλογής είναι ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά δύσκολο «φορτίο», που ο σκηνοθέτης δεν θα επιθυμούσε να σηκώσει κάποιος ήδη καταξιωμένος ηθοποιός. Όσο για τους πολύ σημαντικούς ρόλους της τελευταίας συζύγου του Βάσως Καζαντζίδη, της Καίτης Γκρέυ και της Μαρινέλλας, πρόκειται να γίνει κάστινγκ προκειμένου να βρεθούν τα κατάλληλα πρόσωπα.

Όσο για τη γυναίκα που ο Καζαντζίδης λάτρεψε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, τη μητέρα του Γεσθημανή, λέγεται ότι θα την υποδυθεί η Πηνελόπη Πιτσούλη ενώ στον ρόλο του Άκη Πάνου θα δούμε πιθανότατα τον Τάσο Παλαντζίδη.

Εspresso/Neoskosmos.com