6 τρομοκρατικά χτυπήματα συγκλόνισαν την γαλλική πρωτεύουσα -Κατέβηκε ο στρατός στους δρόμους

– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 0o:2o’

Πληροφορίες από διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα κάνουν λόγο και για δύο εκρήξεις που ακούστηκαν από το γήπεδο Stade de France κατά τη διάρκεια της φιλικής αναμέτρησης ποδοσφαίρου ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία.

Η ανταποκρίτρια του Mega στο Παρίσι Μαρία Δεναξά αναφέρει σε αναρτήσεις της στο Twitter πληροφορίες για μπαράζ επιθέσεων από ενόπλους στο 10ο και το 11ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, μεταξύ άλλων σε πολυσύχναστη καφετέρια.

Σύμφωνα επίσης με αστυνομικές πηγές που επικαλείται η Μαρία Δεναξά, στο Stade de France βρέθηκαν δύο διαμελισμένα πτώματα, που πιθανολογείται ότι μπορεί να ανήκουν σε καμικάζι και να σχετίζονται με τις δύο εκρήξεις που ακούστηκαν.

Οι εκρήξεις έγιναν κοντά στο Stade de France που γινόταν ο φιλικός αγώνας Γαλλία – Γερμανία
– Πληροφορίες πως ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ που βρισκόταν στο γήπεδο φυγαδεύτηκε
– Το τηλεοπτικό δίκτυο BSM μετέδωσε πως σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και 7 τραυματίστηκαν

H Liberation αναφέρει πως ένας άγνωστος άνοιξε πυρ σε εστιατόριο σε κεντρικό σημείο του Παρισίου και ακούστηκαν εκρήξεις κοντά στο στάδιο Stade de France, όπου σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν και ο Γάλλος πρόεδρος και ο οποίος και φυγαδεύτηκε ενώ το BFM TV μεταδίδει ότι ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις ανέρχεται σε τουλάχιστον 18.

Το CNN λίγο μετά τις 23:30 κάνει λόγο για 12 νεκρούς, ενώ οι δράστες αναφέρεται ότι έχουν κρυφτεί στο θέατρο Bataclan και έχουν μαζί τους ομήρους. Λίγο αργότερα οι αρχές ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 18, ενώ δεν λείπουν εκείνοι που μιλούν για 26 νεκρούς!

Μάρτυρες

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι τουλάχιστον στο Le Carillon οι δύο δράστες φώναξαν «Αλάχ Ακμπάρ» πριν αρχίσουν να πυροβολούν με καλάσνικοφ μέσα στο μπαρ. Στη συνέχεια διέφυγαν.

«Αυτό διήρκεσε εφιαλτικά πολύ ώρα», αναφέρει ένας μάρτυρας. «Σήκωσε το καλάσνικοφ και άρχισε να πυροβολεί μέσα στο Καριγιόν. Ακούγαμε ανθρώπους να ουρλιάζουν και βλέπαμε δεκάδες σώματα στο έδαφος».

Στο Bataclan σημειώθηκε μια «τεράστια έκρηξη» και περίπου 20 πυροβολισμοί, όπως αναφέρουν μάρτυρες. Ανδρας που κατάφερε να ξεφύγει δήλωσε: «Καταφέραμε να διαφύγουμε. Υπήρχε αίμα παντού. Ανοιξαν πυρ μέσα στο πλήθος».

Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν σπεύσει στα σημεία των επιθέσεων.