Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη και άλλες πόλεις

Εντάθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη, στη Βοστόνη και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ,  μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι και ενόπλων εναντίον πολιτών στο Παρίσι. Στελέχη  όμως των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας διευκρίνισαν,  ότι η ανάπτυξη περισσότερων αστυνομικών είναι ένα μέτρο που αποφασίστηκε προληπτικά και δεν αποτελεί αντίδραση σε κάποια συγκεκριμένη, αξιόπιστη απειλή.

Η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι άνδρες της αντιτρομοκρατικής της υπηρεσίας και άλλων ειδικών μονάδων της αναπτύχθηκαν σε περιοχές όπου συχνάζουν τουρίστες, καθώς και στο γαλλικό προξενείο στο Μανχάταν.

«Εστάλησαν ομάδες σε πολυσύχναστες περιοχές σε όλη την πόλη προληπτικά για να υπάρχει αστυνομική παρουσία και να καθησυχαστεί το κοινό, καθώς παρακολουθούμε τις εξελίξεις» στη γαλλική πρωτεύουσα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης.

Η Νέα Υόρκη, όπου είχαν διαπραχθεί την 11η Σεπτεμβρίου 2001 οι επιθέσεις με αεροσκάφη που είχαν υποστεί αεροπειρατεία που κατέστρεψαν τους δίδυμους ουρανοξύστες του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου (World Trade Center), συνεχίζει να θεωρείται ένας από τους πιο πιθανούς στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων, ειδικά ισλαμιστών. Η κορυφή του Empire State Building και η κωνοειδής κορυφή του One World Trade Center φωτίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής στα χρώματα της γαλλικής σημαίας?μπλε, λευκό και κόκκινο. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC 7 ότι «κάθε φορά που βλέπουμε μια επίθεση σαν αυτή, αποτελεί μια υπενθύμιση ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, να επαγρυπνούμε». Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κιούμο δήλωσε ότι έδωσε εντολή στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να παρακολουθούν την κατάσταση στο Παρίσι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ