Λήψη επιπλέον μέτρα ασφαλείας εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης μετά το τρομοκρατικό χτύπημα χθες τη νύχτα στο Παρίσι.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας, ο διοικητής της ΕΥΠ και ο υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ελήφθη η απόφαση για τη λήψη επιπλέον μέτρα ασφαλείας.

Η ΕΛ.ΑΣ. ενισχύει τα μέτρα γύρω από τις πρεσβείες και επιχειρήσεις των Γαλλίας, Ιταλίας, Μεγάλης Βρετανίας

Τα μέτρα ασφαλείας σε κτίρια τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους, δηλαδή πρεσβείες και επιχειρήσεις, γαλλικές, ιταλικές και βρετανικές, αυξάνει η ΕΛ.ΑΣ..

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει σύσκεψη διαρκείας στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. παρόντος και του διοικητή της Αντιτρομοκρατικής.

Εντωμεταξύ, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.,έχουν έρθει σε επαφή με τις γαλλικές αρχές και περιμένουν να τους στείλουν τα στοιχεία των δραστών για να ερευνήσουν το ενδεχόμενο τα άτομα αυτά να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τη χώρα μας.

Μέχρι στιγμής από την έρευνα που έχει γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr,  τις παρακολουθήσεις που έχουν διεξαχθεί και τις εξακριβώσεις ατόμων που ζουν στην Αθήνα και τα οποία ούτως ή άλλως βρίσκονται στο μικροσκόπιο του τμήματος εξωτερικής τρομοκρατίας της Αντιτρομοκρατικής, δεν φαίνεται να έχει προκύψει κάποιο στοιχείο για κάτι τέτοιο.

Την ίδια ώρα η ΕΥΠ βρίσκεται σε διαρκή επαφή τόσο με τους αστυνομικούς συνδέσμους των προαναφερθέντων χωρών (Γαλλίας, Ιταλία, Μεγάλης Βρετανίας), αλλά και με τις αρχές αντικατασκοπείας όλων των ευρωπαϊκών κρατών.

Επίσης η Αντιτρομοκρατική ερευνά με προσοχή τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αλλά και επαφές μέσω διαδικτύου που έχουν άτομα που ζουν στην Αθήνα και κατάγονται από τη Συρία.