Συνέδριο υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α.Ε. με θέμα «Η εκπαίδευση διδασκόντων στη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης / δεύτερης γλώσσας». VIDEO

ΑΘΗΝΑ. Σήμερα Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 09.00 το πρωϊ μέχρι τις 3:00 το μεσημέρι στη Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, στο Αρσάκειο Μέγαρο, στην Αθήνα, συνέδριο με θέμα «Η εκπαίδευση διδασκόντων στη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης / δεύτερης γλώσσας OnLine- πρόγραμμα ΓΛΩΣΣΑ 2».Ο Επικεφαλής της ΓΓΑΕ κ. Μιχάλης Κόκκινος θα μιλήσει με θέμα  «Η Ελληνική γλώσσα ως μέσο διάδοσης του Ελληνικού πολιτισμού για την Ευρώπη του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης».

 

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να μεταφερθεί η εμπειρία του ερευνητικού προγράμματος ΓΛΩΣΣΑ 2, ώστε να αξιοποιηθεί η Ελληνική ως παράδειγμα και να παρουσιαστεί η μεθοδολογία για τη διδασκαλία online και άλλων λιγότερο διαδεδομένων ευρωπαϊκών γλωσσών.

Στη βάση αυτής της μεθοδολογίας έχει οργανωθεί η κατάρτιση διδασκόντων την ελληνική σε διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης γλωσσών, με βάση την Πρακτική Εξάσκηση. Αξιοποιήθηκε μια πρωτότυπη τεχνική σε τρεις φάσεις: εργαστήρια κατάρτισης μεντόρων και καθηγητών δια ζώσης, διαδικτυακή κατάρτιση διδασκόντων με παρατήρηση online σύγχρονων και ασύγχρονων μαθημάτων ελληνικής, καθώς και πρακτική εξάσκηση σε μαθητές επιπέδου Β1, με την υποστήριξη των μεντόρων τους.

Σημαντικός στόχος των συντελεστών είναι η προβολή της Ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό και η κατάρτιση διδασκόντων στην ελληνική και άλλες γλώσσες online.
Η Γλώσσα του Συνεδρίου είναι η ελληνική. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι εγγραφές για το συνέδριο του ΓΛΩΣΣΑ2 έχουν κλείσει καθώς έχουν καλυφθεί όλες οι διαθέσιμες θέσεις. Το συνέδριο θα μεταδοθεί απευθείας και από το Ίντερνετ μέσω live streaming. Εάν ενδιαφέρεστε να το παρακολουθήσετε μέσω Ίντερνετ, στείλτε ένα e-mail στο info@action.gr ώστε να μπείτε στη λίστα αποστολής του link της μετάδοσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

09.00 – 09.30 προσέλευση και εγγραφή συνέδρων.
09.30 – 10.00 Προσφωνήσεις και χαιρετισμοί.

Παναγιώτης Αλεβαντής, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης

Πέδρο Ολάγια, Ελληνιστής

Γαμπριέλα Καλλάυ, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Υποθέσεων του Προξενικού Γραφείου της Ουγγαρίας στην Αθήνα.

10.00 – 10.20 Η Ελληνική γλώσσα ως μέσο διάδοσης του Ελληνικού πολιτισμού για την Ευρώπη του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, Μιχάλης Κόκκινος, Γενικός Δ/ντής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού.

10.20 – 10.35 παρουσίαση των στόχων του ερευνητικού προγράμματος ΓΛΩΣΣΑ 2, Κώστας Διαμαντής – Μπαλάσκας, συντονιστής του προγράμματος, Action Synergy.

10.35‐11.00 παρουσίαση της μεθοδολογίας για την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών, Ιφιγένεια Γεωργιάδου, Διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού, εκπαιδεύτρια καθηγητών.

11.00‐11.30 διάλειμμα.

11.30 ‐12.30 μαρτυρίες εκπαιδευομένων καθηγητών, μεντόρων και ξενόγλωσσων μαθητών – συντονίζει ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, εκπαιδευτής καθηγητών.

12.30‐13.30 παραδείγματα και παρουσίαση των ηλεκτρονικών εργαλείων και της πλατφόρμας μάθησης.

13.30‐14.30 ομιλίες για την προβολή της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό: Λαοκράτης ΚοράνηςΒουλευτής της Ελληνικής Εθνότητας στην Ουγγρική ΒουλήΔημήτριος Φέσσας,Ελληνικό Μορφωτικό Κέντρο Μιλάνου, ΙταλίαAlicia Morales Ortiz και Carmen Martinez CampilloΠανεπιστήμιο της Μούρθια, ΙσπανίαΝόρα Γιαννακάκη12‐τάξιο Ελληνικό Σχολείο Ουγγαρίας .

14.30‐15.30 ελαφρύ γεύμα, βεβαιώσεις παρακολούθησης και δικτύωση συμμετεχόντων

Διοργάνωση: ACTION SYNERGY A.E., ανάπτυξη λύσεων πληροφορικής και πλατφόρμες e-learning και ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, εκπαιδευτικό κέντρο διδασκαλίας της ελληνικής ως ξένης γλώσσας

Φορείς υποστήριξης: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΙΛΑΝΟΥ, Ιταλία –  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΜΟΥΡΘΙΑ, Ισπανία – ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ MARIE-HAPS, Βέλγιο – 12-ΤΑΞΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ, Ουγγαρία

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το http://www.ellinikiglossa.eu/