72 Έλληνες μαθητές από τη Ρόδο βρίσκονταν στο Παρίσι κατά τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Οι μαθητές βρίσκονταν στο Παρίσι την ώρα των τρομοκρατικών επιθέσεων – Λίγο έλειψε να βρεθούν στο Stade De France…

Αρκετές οικογένειες του νησιού καρδιοκτύπησαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής από τις επιθέσεις των τρομοκρατών στη Γαλλία, καθώς στο Παρίσι βρισκόταν τα παιδιά τους για εκπαιδευτική εκδρομή. Πρόκειται για 72 μαθητές και μόλις έγιναν γνωστές οι τρομοκρατικές επιθέσεις επικράτησε πανικός. Οι γονείς και οι συγγενείς, μη ξέροντας τι ακριβώς είχε γίνει, προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με τα παιδιά που βρίσκονταν σε ξενοδοχείο στο Παρίσι και ευτυχώς σχετικά γρήγορα, κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους και να τους διαβεβαιώσουν ότι είναι καλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να επιστρέψουν την Τετάρτη στη Ρόδο, ενώ μάλλον θα χρειαστεί να τροποποιήσουν το πρόγραμμα εκδρομών τους, που προέβλεπε επισκέψεις σε μουσεία του Παρισιού. Σύμφωνα επίσης με άλλες πληροφορίες ομάδα μαθητών, έχοντας μάθει για τον φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου, μεταξύ των εθνικών ομάδων Γαλλίας και Γερμανίας, είχε ζητήσει να τον παρακολουθήσει.

Επειδή όμως οι καθηγητές-συνοδοί είχαν μάθει ότι θα υπάρχει στο γήπεδο πολύς κόσμος, δεν το επέτρεψαν και έτσι τα παιδιά δεν πήγαν τελικά.

Πηγή: rodiaki.gr