Κοινή Εκδήλωση των Μυτιληναίων με τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο

Νέα Υόρκη.- Του Αποστόλη Ζουπανιώτη

greeknewsonline.com

Το βιβλίο του διακεκριμένου γιατρού Δρα Αντώνιου Μαμμής «Migraine Surgery» παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης, σε κοινή εκδήλωση του Συλλόγου Μυτιληναίων Αμερικής και του Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης, στο εστιατόριο «Σταμάτης» στην Αστόρια.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Δρ. Γιώργος Λιακέας, ο Δρ. Μαμμής – που είναι συγγραφέας και του βιβλίου «Spinal Cord Stimulation» – ήταν ο ίδιος ως φοιτητής αποδέκτης υποτροφίας του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου. Επίσης ο Δρ. Λιακέας ανακοίνωσε τον ετήσιο χορό του συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου στο Ξενοδοχείο Πλάζα.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν από το σύλλογο Μυτιληναίων, αφενός ο συγγραφέας Αντώνιος Μαμμής και αφετέρου ο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιατρικών Συλλόγων ΗΠΑ και Καναδά, Δρ. Σπύρος Μεζίτης, για την προσφορά του στην Ιατρική Επιστήμη και στην Ομογένεια. Τις διακρίσεις απένειμαν ο πρόεδρος των Μυτιληναίων, Μιχάλης Μπάνης κι ο πρώην πρόεδρος, Μιχάλης Χριστοδούλου.

Στο χαιρετισμό του ο Δρ. Μεζίτης εξήρε την προσφορά του ιστορικού Συλλόγου Μυτιληναίων τόσο στην Ομογένεια, όσο και στο νησί, το οποίο – όπως είπε – αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω του μεγάλου ρεύματος προσφύγων και μεταναστών που δέχεται καθημερινά.

Ο Δρ. Σπύρος Μεζίτης εξέφρασε ετοιμότητα, να βοηθήσουν σε συνεργασία με το Σύλλογο Μυτιληναίων, το νοσοκομείο Λέσβου, που έχει μεγάλες ανάγκες σε αναλώσιμα υλικά, αλλά και φάρμακα.

Παράλληλα είπε πως οι γιατροί, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία και άλλους οργανισμούς της Ομογένειας, σκέφτονται να εκδώσουν διακήρυξη και να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες πράξεις για το προσφυγικό. Τόνισε ιδιαίτερα την αναγκαιότητα κατάργησης του ΦΠΑ στην ανθρωπιστική βοήθεια, κάτι που – όπως είπε και το στέλεχος του Hellenic Relief Στέλιος Τακετζής- εγέρθηκε τόσο προς τον τέως πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και τον σημερινό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Δρ. Μεζίτης μίλησε επίσης για τα κόκκινα δάνεια, αλλά και τον ΕΝΦΙΑ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ομογενείς που δεν χρησιμοποιούν τα σπίτια τους στην Ελλάδα δεν θα πρέπει να πληρώνουν.

Τόσο ο Δρ. Μεζίτης, όσο κι ο Μιχάλης Χριστοδούλου ζήτησαν την παροχή του δικαιώματος ψήφου στους Ομογενείς.

Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Πέτρος Γαλάτουλας, που μίλησε για το Ποντιακό, εγείροντας την πιθανότητα εκδήλωσης διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, ο Στέλιο Τακετζής κι ο πρώην πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Φίλιος.