Έτοιμοι οι Ελληνοαμερικανοί Ιδιοκτήτες Ακινήτων για το 26ο δωρεάν Γεύμα της Ημέρας των Ευχαριστιών

Νέα Υόρκη.- Του Αποστόλη Ζουπανιώτη
Φωτογραφίες: Δημήτρης Πανάγος

Greeknewsonline.com

Για 26η συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων πρόκειται να προσφέρει στους συνανθρώπους μας της κοινότητας δωρεάν γεύμα, με την ευκαιρία της Ημέρας των Ευχαριστιών. Αν και υπολείπονται ακόμη εννέα μέρες από την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει από την Γενική Συνέλευση του συλλόγου στις αρχές Οκτωβρίου.Έτοιμοι οι Ελληνοαμερικανοί Ιδιοκτήτες Ακινήτων για το 26ο Γεύμα της Ημέρας των Ευχαριστιών

«Οι προετοιμασίες προχωρούν κανονικά για την εκδήλωση. Ως γνωστόν το κόστος είναι περίπου 30.000 δολάρια, που υπερκαλύφθηκε στις δύο εκστρατείες που έγιναν στις γενικές μας συνελεύσεις του Οκτωβρίου», είπε στη Greek News ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Κίτσιος.

Η εκδήλωση αυτή που είναι και η μεγαλύτερη του συλλόγου, κινητοποιεί όλα τα μέλη του, που μαζί με νέους προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο μαγείρεμα, το σερβίρισμα, αλλά και τη διανομή. Στο μαγείρεμα επίσης συμβάλλουν εθελοντικά και εστιατόρια της περιοχής, αλλά και η Ομοσπονδία ελληνικών σωματείων.

Όπως μας είπε ο κ. Κίτσιος, περίπου 500 γαλοπούλες πρόκειται να μοιραστούν σε σπίτι την Τρίτη 24 Νοεμβρίου και την παραμονή της Ημέρας των Ευχαριστιών, ενώ την Πέμπτη πρόκειται να μοιραστούν περισσότερες από 2.000 μερίδες φαγητού. Μάλιστα σε κάποιους ηλικιωμένους γίνεται διανομή φαγητού κατ’ οίκον.

Την ευθύνη της διανομής συντονίζει και φέτος η κ. Ελπίδα Αλεξίου, με τη βοήθεια περισσοτέρων από 20 ατόμων που έχουν διαθέσει τα αυτοκίνητά τους κι άλλων που βρίσκονται στο οίκημα ετοιμάζοντας τα πακέτα.

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Κίτσιος, φέτος αναμένεται την εκδήλωση να τιμήσει με την παρουσία του και ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, ενώ αναμένεται ότι θα δώσουν το παρών και φέτος οι τοπικοί πολιτικοί Μιχάλης Γιάνναρης, Αραβέλα Σιμωτά και Κώστας Κωνσταντινίδης, οι προξενικές αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου κ.α. Την ψυχαγωγία έχει αναλάβει για ακόμη μία χρονιά ο τροβαδούρος της Ομογένειας Σεραφείμ Λάζος με την κιθάρα του.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων, Γιώργος Αλεξίου, είναι ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Γεύματος της Ημέρας των Ευχαριστιών.

«Όλα προχωρούν κανονικά», μας είπε. Από μέρες πριν έχει επικοινωνήσει με τους υποστηρικτές του συλλόγου και εξασφάλισε τα χρήματα και πολλές γαλοπούλες. Ο Γιώργος Φακίρης, που ήταν ο πρώτος που πρόσφερε για την υλοποίηση του γεύματος, πριν 26 χρόνια, πρόσφερε φέτος 10.000 δολάρια.

Η ιδέα για την εκδήλωση ανήκει στο Γιώργο Αλεξίου, που διάβασε στην εφημερίδα για ένα ελληνικό εστιατόριο του Λονγκ Άιλαντ το οποίο την Ημέρα των Ευχαριστιών πρόσφερε δωρεάν το γεύμα σ’ όλους τους ανθρώπους. Το θέμα συζητήθηκε στο συμβούλιο του συλλόγου και χάρη στην προσφορά του Γιώργου Φακίρη κι άλλων μελών και φίλων των Ιδιοκτητών ξεκίνησε και συνεχίζεται με επιτυχία για 26 χρόνια.

«Το γεύμα προσφέρεται σε κάθε μέλος της κοινότητας. Απορο και μη, μοναχικό, νέο ή ηλικιωμένο, άστεγο, όποιας φυλής κι εθνότητας. Είναι ο τρόπος για να πούμε ευχαριστώ στο Θεό και ν’ ανταποδώσουμε όσα μας χάρισε σ’ αυτή τη χώρα», είπε στη Greek News o Γιώργος Αλεξίου.

Ο ίδιος και πολλά άλλα στελέχη του συλλόγου, δεν μπορούν να φανταστούν ότι θα γιορτάσουν διαφορετικά την Ημέρα των Ευχαριστιών. Και το χαμόγελο των εκατοντάδων ανθρώπων που περνούν από το οίκημα, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα, είναι η μεγαλύτερη ευχαρίστησή τους.