«Ολοι έξω, στα καφέ!» -Οι Παριζιάνοι ξορκίζουν το μακελειό βγαίνοντας στους δρόμους

Με συνθήματα τα #OccupyTerrasse και #Fuck Daesh οι Παριζιάνοι ξεχύθηκαν στα πάρκα, τα καφέ και εστιατόρια της πόλης. Ο καιρός είναι ψυχρός και το Παρίσι γέμισε εσάρπες και σκούφους.

Λιγότερο από 48 ώρες μετά τις επιθέσεις με τους 129 νεκρούς και τους εκατοντάδες τραυματίες στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου, οι πολίτες πλημμύρισαν τα πάρκα και τα καφέ της πόλης.

Το Παρίσι δεν είναι, βέβαια, το ίδιο. Οι περισσότεροι βγαίνουν από τα σπίτια για να δουν από κοντά τα σημεία του μακελειού. Οι συζητήσεις αφορούν ένα και μοναδικό θέμα, όλοι δείχνουν κάπως σφιγμένοι και στο πίσω μέρος του μυαλού υπάρχει πάντα ο φόβος για νέες εξελίξεις. Αλλά τα τραπεζάκια έξω γέμισαν ασφυκτικά.


Στα social media οι Παριζιάνοι εξέφρασαν την ανάγκη να ξαναβρεθούν μεταξύ τους, τη θέληση «να συνεχίσουν να ζουν», καθώς και μια γλυκιά γεύση γενναιότητας. Εγραψαν με κάθε τρόπο τη γαλλική λέξη «Merde!» (Σκατά!), δημοσίευσαν άρθρα προκλητικά.


Ακόμη και τα μαγαζιά γύρω από το κανάλι του Σηκουάνα, στο Σεν Μαρτέν, όπου έγιναν οι επιθέσεις στα μπαρ το βράδυ της Παρασκευής, γέμισαν με κόσμο.


Η μουσική, την οποία οι τζιχαντιστές αποκάλεσαν «γιορτή ανωμαλίας» στην ανακοίνωσή τους, έγινε πάλι ένα θέμα υπεράσπισης. Χρήστης στο Facebook προτείνει μια playlist για να την ακούσει κάποιος πολύ δυνατά, με ανοιχτά παράθυρα.

 

Πηγή: iefimerida.gr