Έληξε η αστυνομική επιχείρηση στο Σεν Ντενί του Παρισιού

Για περίπου οκτώ ώρες βρισκόταν σε εξέλιξη η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Σεν Ντενί, με στόχο τη σύλληψη υπόπτων για τις επιθέσεις στο Παρίσι που είχαν ταμπουρωθεί σε διαμέρισμα.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, τοπική ώρα, και στην οποία πήραν μέρος πάνοπλοι αστυνομικοί και στρατιώτες, συνελήφθησαν επτά άτομα, ενώ νεκροί, κατά πληροφορίες, είναι δύο από τους υπόπτους.

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι στόχος της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης στο Παρίσι ήταν η σύλληψη του εγκεφάλου του μακελειού της Παρασκευής Αμπντέλ Χαμίντ Αμπαούντ και του Νο 1 καταζητούμενου στον κόσμο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος είχε πάρει μέρος στις επιθέσεις. Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αυτές παραμένουν ανεπιβεβαίωτες.

Αγνωστος, όμως, παραμένει και ο αριθμός των ατόμων που είχαν ταμπουρωθεί στο διαμέρισμα του Παρισιού γύρω από το οποίο στήθηκε η επιχείρηση.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι είναι νεκροί στο διαμέρισμα που αποτελεί τον στόχο της επιχείρησης της γαλλικής αστυνομίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στο βόρειο προάστιο του Παρισιού Σεν Ντενί, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, μια εκ των νεκρών είναι γυναίκα που ήταν ζωσμένη με εκρηκτικά και ανατινάχθηκε.

Κατά την επιχείρηση αυτή της αντιτρομοκρατικής που έχει ως κύριο στόχο τη σύλληψη του υπόπτου που πιστεύεται ότι είναι ο εγκέφαλος των αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής στο Παρίσι, του Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, τραυματίστηκαν επίσης αστυνομικοί, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Ο Αμπααούντ, ο οποίος πιστευόταν αρχικά ότι διοργάνωσε τις επιθέσεις από τη Συρία, πιστεύεται τώρα ότι βρίσκεται μεταξύ της ομάδας των ανθρώπων που οχυρώθηκαν στο διαμέρισμα το οποίο έχει περικυκλώσει η αστυνομία στο Σεν Ντενί, το προάστιο αυτό που βρίσκεται κοντά στο Σταντ ντε Φρανς, μια από τις περιοχές στις οποίες έγιναν οι επιθέσεις της Παρασκευής, δήλωσε παράλληλα δικαστική πηγή.

Ωστόσο προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν ο 28χρονος αυτός ύποπτος, που είναι ενεργό μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, βρίσκεται ακόμη μέσα στο διαμέρισμα που αποτελεί τον στόχο της εφόδου της αντιτρομοκρατικής και στο οποίο πιστεύεται ότι έχουν οχυρωθεί δύο ως τέσσερις ύποπτοι.