Να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ προσπάθησαν αγρότες, ρίψη χημικών από την αστυνομία

Αθήνα

Ένταση σημειώθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή, στο παναγροτικό συλλαλητήριο, όταν ομάδα συγκεντρωμένων προσπάθησε να σπάσει τον κλοιό των ΜΑΤ και να εισέλθει στον περίβολο της Βουλής.Να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ προσπάθησαν αγρότες, ρίψη χημικών από την αστυνομία

Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν στους αστυνομικούς πορτοκάλια, νεράντζια και άλλα αντικείμενα, και η αστυνομία απάντησε με ρίψη χημικών.

Περισσότεροι από 3.500 γεωργοί, κτηνοτρόφοι και αλιείς από όλα τα μέρη της Ελλάδας έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος, συμμετέχοντας στο παναγροτικό συλλαλητήριο ενάντια στον τρόπο φορολόγησής τους και στις αλλαγές που προωθούνται στο ασφαλιστικό.

Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι πρόκειται για τη μαζικότερη κινητοποίηση των τελευταίων ετών.

Αντιπροσωπεία των αγροτών αναμένεται να επιδώσει ψήφισμα στο υπουργείο Οικονομικών και στη Βουλή. Λόγω της συγκέντρωσης των αγροτών στο Σύνταγμα, έχουν κλείσει δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, κλειστή είναι αυτή την ώρα η Βασιλίσσης Σοφίας στο ρεύμα της ανόδου, η Αμαλίας στο ύψος της οδού Αθανασίου Διάκου και η Σταδίου στο ύψος της οδού Αμερικής.

Ανάλογα με την εξέλιξη της συγκέντρωσης, η Τροχαία πρόκειται να κλείσει κι άλλους δρόμους στο Κέντρο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ