"Ο 'Ελληνας του Mt. Bulla" δώρισε την πολύτιμη εργαλειοθήκη του στη "Φροντίδα"

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του  του διευθύνοντα συμβούλου της "Φροντίδας", Γιώργου Λεκάκη, στην κατοικία του Γιώργου Αϊβάτογλου στην περιοχή Parkdale

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του του διευθύνοντα συμβούλου της “Φροντίδας”, Γιώργου Λεκάκη, στην κατοικία του Γιώργου Αϊβάτογλου στην περιοχή Parkdale

Τον Γιώργο Αϊβάτογλου τον συναντήσαμε πριν από μερικούς μήνες, όταν τιμήθηκε από τον Δήμο Bulla, για την πολύχρονη προσφορά του στην τοπική κοινότητα. Εδώ και πάνω από μισό αιώνα, ο κ. Αϊβάτογλου είναι ιδιοκτήτης ενός από τα πιο γνωστά καταστήματα ειδών σκι στο γνωστό κοσμοπολίτικο χειμερινό θέρετρο Mt. Bulla και, δικαίως, τού ανήκει ο τίτλος του “Έλληνα του Mt. Bulla”.

Πρόσφατα, προχώρησε σε μία συμβολική κίνηση. Δώρισε στη Φροντίδα Care την πολύτιμη εργαλειοθήκη του, εκείνη που έφερε στην Αυστραλία από την Έδεσσα το 1967. Ο Αϊβάτογλου ταξίδεψε για ένα μήνα με το “Πατρίς”, έφτασε στη Μελβούρνη χωρίς να γνωρίζει ούτε μία αγγλική λέξη, με καθόλου χρήματα και με μόνο εφόδιο την εργαλειοθήκη του.

Αυτή την εργαλειοθήκη δώρισε στη “Φροντίδα”, η οποία αυτήν την περίοδο ετοιμάζει το “Εργαστήρι”, έναν χώρο για τους τροφίμους της “Φροντίδας” όπου θα μπορούν να κάνουν τις δικές τους κατασκευές και να εργάζονται από κοινού με άλλα άτομα. Πολλά από τα άτομα που φιλοξενεί σήμερα η “Φροντίδα”, έχουν εργαστεί ως ξυλουργοί, επιπλοποιοί και άλλες ειδικότητες και το “Εργαστήρι” θα τούς δώσει την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά.

Για την ιστορία, να πούμε ότι ο Γιώργος Αϊβάτογλου, εργάστηκε ως ξυλουργός στο Mt. Bulla. Για πολλά χρόνια ήταν κατασκευαστής και επισκευαστής χιονοπέδιλων και τη δεκαετία του 1980 ήταν ιδιοκτήτης τεσσάρων επιχειρήσεων, τις οποίες σταδιακά είτε πούλησε είτε ενοικίασε. Τον περασμένο Μάιο γιόρτασε τα 77α γενέθλιά του.

Η αυστραλιανής καταγωγής σύζυγός του, Μαργαρίτα, είπε στο “Νέο Κόσμο”, ότι έμαθε Ελληνικά μαζί του, ενώ κάθε Σάββατο και τα παιδιά τους μάθαιναν την ελληνική γλώσσα. “Τα παιδιά, αν και δεν ήθελαν να κάνουν το μάθημα, σήμερα νιώθουν ευγνωμοσύνη που μπορούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα και να επικοινωνούν άνετα στα Ελληνικά με τους συγγενείς τους” μας λέει η σύζυγός του.

Πηγή:neoskosmos.com