ΣΥΡΙΖΑ: Φοβούνται παραιτήσεις βουλευτών και καταψήφιση των μέτρων

Δεκτό κατά πλειοψηφία με τις ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών, στο σύνολό του και κατ’ άρθρο, έγινε από τις αρμόδιες επιτροπές Οικονομικών, Κοινωνικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα προαπαιτούμενα.

Το σχέδιο νόμου εισάγεται προς συζήτηση  σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Για πρώτη φορά το Μαξίμου μετράει κουκιά. Μάλιστα υπάρχει φόβος ότι θα υπάρξουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι θα επιλέξουν το δρόμο της παραίτησης, ενώ προβληματισμός επικρατεί και για τη στάση βουλευτών των ΑΝΕΛ.

Και ενώ ορισμένοι μιλούν για… συνήθεις ύποπτους που ωστόσο δεν θα φτάσουν σε σημείο να ρίξουν την κυβέρνηση, οι αντιδράσεις των τελευταίων 24ωρων έχουν προκαλέσει ανησυχία στο κυβερνητικό επιτελείο.
Εκτός του Νίκου Νικολόπουλου ο οποίος έχει εκφράσει σαφείς αντιρρήσεις σε μια σειρά θεμάτων και στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι διαφοροποιούνται στο ζήτημα των ισοδύναμων και όχι μόνο. Μάλιστα ορισμένοι κατονομάζουν τον Χ. Καραγιαννίδη και την Β. Κατριβάνου.
Κάποιοι μιλούν για βαρύ κλίμα με το Μαξίμου να φοβάται και μάλιστα μετά από συγκεκριμένες πληροφορίες που έφτασαν σε συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, πως αν και δεν έχουν εκδηλωθεί ανοιχτά ορισμένοι εκ των βουλευτών σκέφτονται ακόμη και την παραίτηση λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία.
Αν συμβεί κάτι τέτοιο, ανάλογα βέβαια και με τον αριθμό των βουλευτών η κυβέρνηση θα υποστεί βαρύτατο πλήγμα την ώρα μάλιστα που ο εκπρόσωπος των κυβερνητικών εταίρων Δ. Καμμένος έλεγε στη βουλή ότι οι ΑΝΕΛ θα περιμένουν πρώτα να… κάτσει η μπίλια με τα ισοδύναμα και ύστερα θα πάρουν θέση.
Ήδη το Μαξίμου για να προλάβει τα χειρότερα, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε το “μασάζ” με την κλασική πλέον λογική ότι πιθανή καταψήφιση του νομοσχεδίου αυξάνει τις πιθανότητες για… αριστερή παρένθεση και αυτό κανείς δεν θα ήθελε να το χρεωθεί…

Πηγή:NewsIt.gr