'Ενας Έλληνας κατάφερε να ξεφύγει από τους Τζιχαντιστές στο Μάλι

Ο Έλληνας Μιχάλης Σκαπούλης ζει και δουλεύει τα τελευταία χρόνια στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμάκο. Κάθε πρωί, πηγαίνει στο ξενοδοχείο Radisson για να γυμναστεί. Σήμερα, δεν ήταν μια μέρα σαν όλες τις άλλες.Μάλι – Ο Έλληνας που έζησε την ομηρία στο ξενοδοχείο Radisson

Ο κ. Σκαπούλης ήταν από εκείνους που κατάφεραν να ξεφύγουν από το ξενοδοχείο μόλις κατάλαβε πως κάτι επικίνδυνο γινόταν. Βρισκόταν στο χώρο όταν οι δράστες, πιθανότητα τζιχαντιστές, εισέβαλαν στο ξενοδοχείο και κράτησαν εκατοντάδες ανθρώπους ομήρους. Όπως περιέγραψε στο BBC και σε τοπικά μέσα, όπως κάθε πρωί στις 06:00, είχε πάει στο γυμναστήριο. Και κάθε μέρα, βλέπει τους ίδιους έξι ανθρώπους. Σήμερα, δεν ήταν έτσι.

«Μένω σε ένα συγκρότημα κοντά στο Radisson τα τελευταία χρόνια. Και κάθε μέρα γυμνάζομαι από τις 06:00 έως τις 08:00 στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου. Συνήθως βλέπω 6-8 ανθρώπους αλλά σήμερα επικρατούσε μια περίεργη ησυχία. Ήταν μόνο δυο άνθρωποι, έφυγαν και αυτοί και ανησύχησα κάπως. Είχαμε τη μουσική δυνατά οπότε δεν άκουσα πυροβολισμούς», είπε.

Και στη συνέχεια περιέγραψε πως σώθηκε: «Έφυγα από το γυμναστήριο και προσπάθησα να φτάσω στο λόμπι. Άνοιξα σιγά σιγά την πόρτα και είδα σφαίρες στο πάτωμα. Έκλεισα την πόρτα, γύρισα στο γυμναστήριο και από εκεί, βγήκα έξω. Έξω από το ξενοδοχείο, υπήρχε αστυνομία, που με συνόδευσαν στο σπίτι μου».