Επίσημη τελετή επαναφοράς της ιστορικής ονομασίας της Οδού των Ελλήνων στην Νάπολη

 Εκδήλωση στην Ελληνική Συνοικία και στο Palazzo Zevallos Stigliano – via Toledo 185.
Η οργανωμένη Ομογένεια της Ιταλίας στα πλαίσια της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας προβάλλει την πολιτιστική της κληρονομιά και διατηρεί ζωντανή  τη μνήμη στο χώρο όπου διαβιεί και ακμάζει ο Ελληνισμός της Διασποράς.
Με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας και της Ελληνικής Κοινότητας Νάπολης και Καμπανίας ο Δήμος της Νάπολης αποφάσισε την επαναφορά του ονόματος της ιστορικής οδού των Ελλήνων.
Η επίσημη τελετή επαναφοράς της ιστορικής ονομασίας της οδού, θα πραγματοποιηθεί στην Νάπολη, στις 28 Νοεμβρίου 2015 με την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.
Θα παραστούν στην Εκδήλωση ο Δήμαρχος Luigi de Magistris, ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Δημήτρης Πλευράκης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας Γιάννης Κορίνθιος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νεαπόλεως και Καμπανίας Παύλος Κυπριανού, Ειρήνη Τυπάλδου, Maria Luisa Storchi Έφορος Αρχείων της Καμπανίας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Nino Daniele, η Imma Ascione Διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους στη Νάπολη, ο Marco Galdi, Πρόεδρος της Φιλελληνικής Εταιρείας Ιταλίας, ο Σωτήρης Παπαδημητρίου, Sotiris Papadimitriou και ο Antonio Ernesto Denunzio, συντονιστής Gallerie d’Italia – Palazzo Zevallos Stigliano.
Έχουν προσκληθεί επίσης ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, η Αντιπεριφερειάρχης Κερκύρας  καθώς επίσης και ο Δήμαρχος Κερκύρας.