Αναβλήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ- Ανεβαίνουν οι τόνοι

Την απόφαση να αναβληθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ έλαβαν τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος, λόγω των τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν σε πολλά εκλογικά σημεία.

Μητσοτάκης

Την ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας από τη Μαριέττα Γιαννάκου και την αντικατάσταση του προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου ,ζητά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι η αποτυχία διεξαγωγής της εκλογής νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί μια μαύρη σελίδα για την ιστορία του κόμματος.

«Οφείλουμε μια μεγάλη συγγνώμη σε όλους τους Νεοδημοκράτες, αλλά και στους Έλληνες πολίτες. Δυστυχώς η διαδικασία της εκλογής δεν μπορεί πια να διεξαχθεί σήμερα. Δεν είναι ώρα να αναζητήσουμε ευθύνες. Θα έρθει η ώρα της απόδοσής τους», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Γεωργιάδης

“Όσοι νομίζουν ότι θα διαλύσουν τη ΝΔ για να αφήσουν ανενόχλητο το ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτά που κάνει πλανώνται πλάνην οικτράν” δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

“Το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους που πρέπει να αναζητηθούν και να παραιτηθούν”τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η ενότητα.

Τζιτζικώστας

“Αδιανόητο να υπάρχουν τόσα προβλήματα στη διαδικασία,να ταλαιπωρούνται και να αποθαρρύνονται οι ΝΔκράτες. Ζητώ άμεση ομαλοποίηση της κατάστασης” έγραψε στο Twitter ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ.

Μεϊμαράκης

Νωρίτερα, ηχηρό μήνυμα είχε στείλει από την Κρήτη όπου βρίσκεται ο κ. Μεϊμαράκης λέγοντας πως δεν θα αναγνωρίσει καμία εκλογή σήμερα και εάν επιμείνουν οι τρεις υποψήφιοι ο ίδιος θα αποχωρήσει και δεν θα είναι υποψήφιος.

Δεν παραιτούμαι

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης διαμηνύει ότι δεν παραιτείται ενώ κύκλοι που πρόσκεινται στον πρόεδρο του κόμματος αναφέρουν:
«Ο κ. Μεϊμαράκης δεν παραιτείται, η ΝΔ έχει πρόεδρο και καταστατικό. Λύσεις υπάρχουν. Κάνουν κάνουν σπέκουλα».