Ο άνθρωπος που γλίτωσε από Δίδυμους Πύργους και Bataclan!

Την απίστευτη, πραγματικά, ιστορία του φέρνει στο φως η Telegraph. Γλίτωσε από τους Δίδυμους Πύργους, γλίτωσε (με μια σφαίρα στο πόδι) και από τα πυρά των τζιχαντιστών στο Bataclan. Εκεί όπου μαζί με πολλούς άλλους είχε βρεθεί το βράδυ της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου για να δει τη συναυλία των Eagles of Death Metal. Ο Μάθιου ήταν τυχερός. Άλλοι 89 άνθρωποι δυστυχώς όχι.

Περιγράφει πως μόλις άκουσε τους πυροβολισμούς, όταν οι τζιχαντιστές του ISIS μπήκαν στο χώρο, αναγνώρισε τον όχι και αμέσως τράπηκε σε φυγή. “Ίσως είναι η αμερικάνικη κουλτούρα μου”, λέει στην Telegraph. Μια από τις σφαίρες τον βρήκε στο πόδι. Κατάφερε όμως να συρθεί προς την έξοδο. Εκμεταλλεύθηκε τα κενά διαστήματα που οι δράστες σταματούσαν να πυροβολούν για να γεμίσουν τα όπλα τους, και εκατοστό εκατοστό σύρθηκε προς την έξοδο.

Βρέθηκε λίγα εκατοστά από την έξοδο με άλλους ανθρώπους να έχουν πέσει πάνω τους. “Σε κάποια στιγμή, είδα την έξοδο σε απόσταση ενός… χεριού. Κατάφερα να φτάσω στο κατώφλι”. Κατάφερε να βγει στο πεζοδρόμιο, όπου κατέρρευσε. Ο δημοσιογράφος της Monde, Daniel Psenny (ο άνθρωπος που κατάγραψε το συγκλονιστικό video με τους επιζώντες να κρέμονται από τα παράθυρα του Bataclan για να σωθούν) και ένας άλλος άνδρας ντυμένος με μαύρα, έτρεξαν να τον βοηθήσουν.

“Έκανα πως ήμουν νεκρός” είπε στη Le Monde. “Όταν ένιωσα πως κάποιος με τραβούσε από τα χέρια, δεν άνοιξα καν τα μάτια μου. Είπα, ή τουλάχιστον έτσι νομίζω, σε αγαπάω άγγελλε μου”, τόνισε. Εκείνο το βράδυ, στο Batacaln ο Μάθιου επρόκειτο να πάει με τη γυναίκα του. Αλλά δεν μπορούσαν να βρουν κάποιον να κρατήσει τα παιδιά τους και έτσι εκείνη έμεινε σπίτι. Όταν ο δημοσιογράφος της Monde τον έσωσε και τον έβαλε στην είσοδο της πολυκατοικίας του, ο Μάθιου δεν μπορούσε, από το σοκ, να θυμηθεί το τηλέφωνο της γυναίκας του για να την πάρει να την ενημερώσει πως ήταν ζωντανός. Χρειάστηκε δυο ώρες για να τα καταφέρει.

 

Ο δημοσιογράφος της Monde, Ντάνιελ Πσένι
Ο δημοσιογράφος της Monde, Ντάνιελ Πσένι

Ήταν η δεύτερη φορά που ο Μάθιου έβλεπε το θάνατο κατάματα και καταφέρνει να τον ξεγελάσει. Η πρώτη φορά ήταν στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 όταν βρισκόταν στο ισόγειο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και κατευθυνόταν σε ένα επαγγελματικό ραντεβού. Ήταν η στιγμή που το ένα από τα δυο αεροπλάνα της United Airlines έπεσε πάνω στους Δίδυμους Πύργους.

“Έτρεξα το μισό Μανχάταν. Αλλά αυτό που πέρασα στο Bataclan ήταν 1000 φορές χειρότερο” είπε ο Μάθιου, που μετακόμισε με την οικογένειά του στο Παρίσι τον Ιούλιο.

Πηγή: Telegraph