Διοργάνωση έκθεσης με αντικείμενο τον ελληνικό τουρισμό

Στην αγορά της Πολωνίας προβάλλεται ο “Ελληνικός Τουρισμός” με αφορμή την διοργάνωση της έκθεσης “Grecka Panorama I Cypr” που διοργανώνεται, στις 11-13 Δεκεμβρίου 2015 και συγκεκριμένα στην Torwar Arena της Βαρσοβίας.Διοργάνωση έκθεσης με αντικείμενο τον ελληνικό τουρισμό

Σκοπός της διοργάνωσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρίας North Events, είναι η πολυδιάστατη προβολή της Ελλάδας, στο τρίπτυχο Τουρισμός-Πολιτισμός- Γαστρονομία και η προώθηση προορισμών, επιχειρήσεων, προιόντων και υπηρεσιών στο Πολωνικό κοινό, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών.

Στην έκθεση συμμετέχουν προορισμοί και φορείς από όλη την Ελλάδα, όπως οι Περιφέρειες Κρήτης, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας αλλά και Δήμοι, μεταξύ των οποίων, Χερσονήσου, Ρεθύμνου, Κω, Καβάλας, ο Δήμος Καλαμπάκας για τον προορισμό των Μετέωρων καθώς και η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Τριπόλεως.

Σημαντική επίσης παρουσία έχουν η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Χαλκιδικής και η Πανελλήνια Ένωση Κάμπινγκ. Η έκθεση προβάλλει ως «τιμώμενες περιοχές» τους προορισμούς της Κω, της Λέσβου, της Σάμου και της Χίου με γευσιγνωσίες παραδοσιακών προϊόντων, διανομή ενημερωτικού υλικού και άλλες στοχευμένες ενέργειες.

Η έκθεση Grecka Panorama I Cypr τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Βαρσοβία, του ΕΟΤ, του ΣΕΤΕ, του ΞΕΕ, της ΠΟΞ, της ΗΑΤΤΑ, της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Πολωνίας (PZOT) και του Συνδέσμου Ελλήνων Επιχειρηματιών Πολωνίας “ΕΡΜΗΣ”.