Τέταρτος ύποπτος για σύνδεση με το Παρίσι συνελήφθη στο Βέλγιο

Ένας ακόμα ύποπτος που πιστεύεται ότι συνδέεται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι βρίσκεται στα χέρια της βελγικής Αστυνομίας, καθώς συνεχίζονται οι πυρετώδεις προσπάθειες για την εξάρθρωση του δικτύου τζιχαντιστών που πιστεύεται ότι δρα στην Δυτική Ευρώπη.

Οι βελγικές εισαγγελικές Αρχές δεν έχουν ταυτοποιήσει τον ύποπτο, όμως ανακοίνωσαν ότι αντιμετωπίζει κατηγορίες «για συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης», σε σχέση με «τρομοκρατική επίθεση».

Πρόκειται για το τέταρτο άτομο σε βάρος του οποίου απαγγέλλονται κατηγορίες για τρομοκρατία στο Βέλγιο στον απόηχο του μακελειού στην Πόλη του Φωτός, που προκάλεσε τον θάνατο 130 ανθρώπων, στην πλέον πολύνεκρη επίθεση σε γαλλικό έδαφος από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο κατηγορούμενος ήταν ανάμεσα στα 16 άτομα που συνελήφθησαν την Κυριακή, στο πλαίσιο σειράς αστυνομικών εφόδων στις Βρυξέλλες και στην περιοχή του Σαρλερουά. Οι υπόλοιποι 15 αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ακόμα πέντε ύποπτοι συνελήφθησαν σε νέες έρευνες σε Βρυξέλλες και Λιέγη το πρωί της Δευτέρας. Δύο εξ αυτών έχουν απελευθερωθεί, ενώ οι υπόλοιποι τρεις κρατούνται για περαιτέρω ανάκριση.

Πηγή: Skai.gr

Υπό το φόβο ότι οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν τρομοκρατικά χτυπήματα εφάμιλλα του Παρισιού στις Βρυξέλλες, η βελγική κυβέρνηση ανακοίνωσε την παράταση της ύψιστης κατάστασης συναγερμού στην πρωτεύουσα για μία ακόμα εβδομάδα, έως την ερχόμενη Δευτέρα. Ωστόσο, τα σχολεία και το Μετρό στην βελγική πρωτεύουσα αναμένεται να ανοίξουν την Τετάρτη, όπως δήλωσε ο βέλγος πρωθυπουργός, Σαρλ Μισέλ.

Η παράταση των έκτακτων και πρωτοφανών μέτρων ασφαλείας έρχεται καθώς συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του φερόμενου ως όγδοου δράστη στις επιθέσεις του Παρισιού, του Αμπντεσλάμ Σαλάχ, ο οποίος είναι γνωστό ότι εισήλθε σε βελγικό έδαφος λίγες ώρες μετά το αιματοκύλισμα.

Σε παράλληλη εξέλιξη, υπάρχουν πληροφορίες ότι η γαλλική Αστυνομία εντόπισε ανενεργό γιλέκο αυτοκτονίας σε προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας.