Έκκληση από Ντ.Μπακογιάννη να πέσουν οι τόνοι στη ΝΔ

Αθήνα

Εν όψει της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ το απόγευμα της Τρίτης, που πραγματοποιείται στη σκιά του φιάσκου της Κυριακής, η Ντόρα Μπακογιάννη απηύθυνε έκκληση προς όλες τις πλευρές να ρίξουν τους τόνους υπέρ της ενότητας της παράταξης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, το πρωί της Τρίτης, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι θέλει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου της διάσπασης της ΝΔ. Επισήμανε ότι χρειάζεται ψυχραιμία και να κατέβουν οι τόνοι, υπέρ της ενότητας της παράταξης, σε μια κρίσιμη για τη χώρα περίοδο.

Χαρακτήρισε κρίσιμη τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και κάλεσε όλους να θυμηθούν ότι η ΝΔ είναι το σπίτι όλων και χωρίς αυτό δεν είναι τίποτα.

Η ίδια άφησε αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι οργανωτικά η ΝΔ έχει διαλυθεί τα τελευταία χρόνια, ενώ έκανε λόγο για παγκόσμιες πρωτοτυπίες στο καταστατικό του κόμματος, που μεταξύ άλλων δεν προβλέπει συγκεκριμένη θητεία για τον πρόεδρο και τον γραμματέα, ούτε τρόπο μομφής εναντίον τους.

Σε ό,τι αφορά την παραίτηση Μεϊμαράκη, εξέφρασε την εκτίμηση ότι αν ξεκαθαρίσει τη θέση του ο Αντώνης Σαμαράς, όπως ζητά ο πρόεδρος της ΝΔ, δεν θα υπάρξει συνέχεια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα παραδώσει στον γραμματέα της ΚΟ Γιάννη Πλακιωτάκη. Ο ίδιος δήλωσε ότι εάν ο Αντώνης Σαμαράς δηλώσει δημοσίως ότι δεν θεωρεί αναγκαία την παραίτησή του, δεν θα προχωρήσει σε αυτήν. Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα απέχει από τη συνεδρίαση της ΚΟ.

Επιπλέον, η Ντόρα Μπακογιάννη τάχθηκε υπέρ εκλογών το συντομότερο, έστω και με χειρόγραφη διαδικασία.