Αθήνα

Έκθεση φωτογραφίας με σπάνια στιγμιότυπα από τη ζωή και το έργο του Μάνου Χατζιδάκι διοργανώνεί από τις 2 ώς τις 8 Δεκεμβρίου η Ελληνογερμανική Αγωγή, με αφορμή τα 90 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου συνθέτη. Σπάνιες φωτογραφίες του Μάνου Χατζιδάκι στην Ελληνογερμανική ΑγωγήΟ Μάνος Χατζιδάκις το φθινόπωρο του 1963 στη Νέα Υόρκη   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Η έκθεση περιλαμβάνει σπάνιες φωτογραφίες που ανήκουν στο Αρχείο Γιώργου Χατζιδάκι και τις οποίες παραχώρησε γι’ αυτό το σκοπό ο γιος του Μάνου. Απεικονίζουν στιγμές του συνθέτη με τους ερμηνευτές και τους μουσικούς του, κατά την ηχογράφηση ιστορικών κύκλων τραγουδιών, όπως ο «Μεγάλος Ερωτικός», «Τα Παράλογα», «Η Εποχή της Μελισσάνθης» και «Οι Μπαλάντες της οδού Αθηνάς».

Ακόμα, απεικονίζουν ιδιόχειρες και μη παρτιτούρες για τα ίδια και άλλα έργα του Μάνου Χατζιδάκι, κινηματογραφικές αφίσες, ζωγραφικά έργα των Γιάννη Μόραλη, Μίνου Αργυράκη, Αλέξη Κυριτσόπουλου για εξώφυλλα δίσκων, καθώς και ένα άγνωστο έργο του Γιάννη Τσαρούχη που προοριζόταν για το εξώφυλλο του κύκλου «Τα Λειτουργικά».
Στα εγκαίνια της έκθεσης, στις 2 Δεκεμβρίου (ώρα 19:30), ο Φοίβος Δεληβοριάς, μαθητής του μεγάλου συνθέτη, θα μοιραστεί με το κοινό της έκθεσης πολύτιμες αναμνήσεις αλλά και εκτιμήσεις για τη διαχρονική αξία του έργου του Χατζιδάκι.
Ο τραγουδοποιός θα ερμηνεύσει μουσική και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι όπως και η χορωδία του σχολείου. Συγκεκριμένα, η χορωδία θα θυμίσει τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο, από ιστορικές παραστάσεις κωμωδιών του Αριστοφάνη από το Θέατρο Τέχνης, καθώς και από τα χρόνια του συνθέτη στις ΗΠΑ.

Newsroom ΔΟΛ

Print Friendly, PDF & Email