Διαμαρτύρεται η Παμμακεδονική για συνεργάτη του κ. Φίλη

Βοστώνη. Η Παμμακεδονική Ένωση Η.Π.Α. εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και θλίψη της για τις δηλώσεις και τις ενέργειες μελών της Ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση! Είδαμε και διαβάσαμε τις ανιστόρητες δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκου Φίλη γιά το ζήτημα της Ποντιακής Γενοκτονίας και αντιδράσαμε, ζητώντας την παραίτησή του ή την αποπομπή του από τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα.

Δυστυχώς τόσο οι δικές μας επιστολές, της Παμμακεδονικής ΗΠΑ όσο και των Παμποντιακών Οργανώσεων ανά τον κόσμο, έπεσαν στο κενό. Σαν να μην έφτανε αυτό, η κατρακύλα του συγκεκριμένου Υπουργείου και του κ. Φίλη ειδικότερα, δείχνει να μην έχει τελειωμό, καθώς η απόφαση διορισμού του κ. Αντώνη Λιάκου στην θέση του προέδρου της επιτροπής για τον Εθνικό Διάλογο γιά την Παιδεία και επικεφαλής της αναθεώρησης του προγράμματος των σχολικών βιβλίων, αποτελεί μία ακόμα ωμή πρόκληση προς όλους όσους αγωνίζονται για την δικαίωση στα Εθνικά μας Ζητήματα.

Ο αρνητής της Γενοκτονίας Νίκος Φίλης συμπράττει με έναν άνθρωπο που στο πρόσφατο παρελθόν έχει δώσει τα αντεθνικά του διαπιστευτήρια καθώς ο κ. Λιάκος μεταξύ των άλλων έχει εκφράσει τις ακόλουθες ανιστόρητες και προκλητικές θεωρίες:

– Σε άρθρο του με τίτλο «Η κατασκευή της ηρωικής εικόνας του Μακεδονικού Αγώνα από την Πηνελόπη Δέλτα φωτίζεται με την έρευνα του Σπύρου Καράβα» επιχειρεί να ξαναγράψει την ιστορία και σε μία πρωτάκουστη, αβάσιμη και προκλητική αναφορά προσπαθεί να προσομοιάσει τα εγκλήματα των Τζιχαντιστών κατά της ανθρωπότητας με τον Μακεδονικό Αγώνα και τους ήρωες αυτού!

– Σε άλλη αναφορά τονίζει ότι οι Ελληνες έκαναν εθνοκάθαρση κατά Εβραίων και Βούλγαρων!

– Σύμφωνα με τον ίδιο αναλυτή, η γενοκτονία των Ποντίων ήταν ένα πυροτέχνημα που «αναδύθηκε μαζί με το Μακεδονικό, στο πλαίσιο της αναζωπύρωσης του εθνικισμού στη δεκαετία του ’90»!.

– Χαρακτηρίζει εθνικιστές τον Μίκη και τον Ρίτσο!

H Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής υπογραμμίζει ότι η περίοδος χάριτος εξαντλείται! Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ‘αρνητή‘ και ‘αναθεωρητή‘ της Ιστορίας να σπιλώσει τους αγώνες και τις θυσίες του Μακεδονικού Αγώνα. Δεν θα ανεχθούμε την ενορχηστρωμένη αυτή πολιτική, διορισμού συγκεκριμένων Καθηγητών, που το παρελθόν τους, ‘‘φωνάζει‘‘ για τις προθέσεις τους.

Η Ιστορία Κύριοι Γράφτηκε με δόξα, τιμή και θυσίες στα ιερά χώματα της Μακεδονίας. Δεν ξαναγράφεται και δεν παραχαράσσεται, από συμφέροντα και κέντρα λήψης αποφάσεων! Εμείς οι Μακεδόνες των ΗΠΑ, θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε κάθε ύποπτη αντεθνική προσπάθεια και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια των εθνικών μας θεμάτων.

Απευθυνόμενοι σε σας κ. Πρωθυπουργέ, σας υπενθυμίζουμε ότι ο λαός είναι αυτός που ανεβάζει και κατεβάζει Κυβερνήσεις και πολιτικούς, και αν δεν υποστηρίξετε τις θέσεις του Ελληνικού λαού, τότε να είστε βέβαιος ότι στις επόμενες εκλογές θα πάρετε την αρμόζουσα απάντηση από το εκλογικό Σώμα.

Δημήτρης Χατζής     ​Δημήτρης Φιλιππίδης

Ύπατος Πρόεδρος     Ύπατος Γραμματέας