Ανανεωμένοι και δυναμικοί!

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Λίγες μόλις ημέρες πριν η Panhellenic Post εισέλθει στον 5ο χρόνο από της ιδρύσεώς της, το site που με αποκλειστικό μας «όπλο» το ανιδιοτελές ενδιαφέρον για την ομογένεια δημιουργήσαμε, αποκτά νέα, σύγχρονη μορφή και δομή. Προσιδιάζει, έτσι, ακόμη περισσότερο σ΄ αυτό που εξ αρχής είχαμε θέσει ως τελικό στόχο:

Η ΡΗΡ να είναι ένα Portal ομογενειακό, που δεν θα αποτελεί μόνο ένα απλό μέσο δημοσίευσης πληροφοριών. Αλλά θα είναι ένα μέσο κοινωνικής διαδραστικότητας, διεπαφής και διασύνδεσης των Αποδήμων, τόσο με την Ελλάδα όσο και μεταξύ τους.

Στόχο τον οποίο, διερχόμενοι μέσα από τις συμπληγάδες της οικονομικής κρίσης και των συνεπαγόμενων δυσκολιών,  σταδιακά ευελπιστούμε ότι θα ολοκληρώσουμε.

Με ένα νέο καλά δομημένο μενού, εύχρηστο και λειτουργικό, η ΡΗΡ αποκαλύπτει αμέσως την ταυτότητά της: Μία πλατφόρμα ενημέρωσης που «ακουμπά» όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν τον Απόδημο Έλληνα, τον Ομογενή και τον Φιλέλληνα. Αλλά και τον κάθε Έλληνα χρήστη του διαδικτύου.

Ήδη, η ΡΗΡ σε σχέση μ΄ αυτό που ήτανε μέχρι σήμερα, εισάγει, με τη βοήθεια και του επιτελείου του Τεχνικού μας συμβούλου, Κώστα Βίλλιου, σημαντικές καινοτομίες:

Με το «χάρτη πλοήγησης», ο οποίος θα είναι συνεχώς διαμορφούμενος και εμπλουτιζόμενος τόσο προς τη μορφή όσο και προς το περιεχόμενό του, ο κάθε χρήστης αποκτά πρόσβαση σε παγκόσμια γεωγραφική έκταση στον ομογενειακό και τον ελληνικό Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, στο ελληνόφωνο ραδιόφωνο, στις ομογενειακές οργανώσεις και  σε κυβερνητικές δομές. Όλα μπροστά του, με ένα απλό «κλικ».

Με την πύλη «ρωτάτε-απαντάμε» δίνουμε τη δυνατότητα στον κάθε αναγνώστη να ρωτήσει για θέματα χρηστικά που τον ενδιαφέρουν και εμείς θα φροντίσουμε, στο μέτρο του δυνατού και σε εύλογο χρόνο, να δώσουμε την πρέπουσα απάντηση είτε με τα λόγια ειδικών, είτε με τη δημοσίευση σχετικών εγκυκλίων, ΦΕΚ, άλλων συναφών δημοσιευμάτων κλπ.

Μία άλλη καινοτομία είναι ότι ξεχωρίζουμε τη δημοσίευση ξενόγλωσσων κειμένων ανά Γλώσσα, σε πρώτη φάση Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Φιλοδοξία να φιλοξενήσουμε ύλη αναγνωστών μας στη γλώσσα την οποία χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους.

Ακόμη, εισάγουμε τη στήλη: «Σχολιάστε» μέσα από την οποία μπορεί ο κάθε αναγνώστης να δημοσιοποιήσει, με λίγα λόγια, τη γνώμη του, να καταθέσει την ιδέα του, να σχολιάσει ένα θέμα.

Στη στήλη «παρουσίαση Ομογενών» θέλουμε να προβάλουμε πορτρέτα Αποδήμων Ελλήνων,  διάσημων, αλλά και απλών ανθρώπων του μόχθου και της βιοπάλης.

Στόχοι φιλόδοξοι, όλοι αυτοί, που χρειάζονται απαραιτήτως και τη δική σας συνδρομή για να πραγματοποιηθούν. Θέλουμε ο κάθε αναγνώστης, ο κάθε ομογενής να είναι και εν δυνάμει συνεργάτης της ΡΗΡ. Επιθυμούμε εσείς να συμπληρώνετε την ύλη της πλατφόρμας με την συνεργασία σας.

Ένα άρθρο, ένα σχόλιο, μία περιγραφή, μία φωτογραφία, όλα κάτι έχουν να  πουν και να προσφέρουν στην ενημέρωση. Αρκεί να βρίσκονται μέσα στα πλαίσια, τους όρους και τους κανόνες που όλοι οι χρήστες, οποιασδήποτε κατηγορίας, θα οφείλουν να τηρούν, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία, η δημοσιογραφική επάρκεια και δεοντολογία, η προστασία προσωπικών δεδομένων καθώς και κάθε νομικός κανόνας που επικρατεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες διαμονής των χρηστών.

Το ταξίδι της ΡΗΡ συνεχίζεται. Γνωριζόμαστε από παλιά. Και από διάφορα δημοσιογραφικά μετερίζια της ομογένειας, αλλά και του μητροπολιτικού κέντρου. Εάν το επιτρέψει ο Θεός και εάν βελτιωθεί η οικονομική συγκυρία, το ομογενειακό Portal φιλοδοξεί να ξεπεράσει το εύρος των 122 κρατών στα οποία σήμερα έχει τακτικούς αναγνώστες.