Τέσσερις υπέροχοι τουριστικοί προορισμοί για τις γιορτές στην Ελλάδα

Είπαμε να μην καταλήξουμε σαν τους βορειοευρωπαίους εταίρους μας που σχεδιάζουν τις διακοπές τους έναν χρόνο πριν, αλλά βρισκόμαστε ήδη 20 μέρες πριν τα Χριστούγεννα και ο χρόνος για να προγραμματίσει κάποιος την χειμερινή του απόδραση δεν είναι και αρκετός.

Τα τέσσερα καλύτερα μέρη για να περάσετε φέτος τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα, είναι:

1) Καλάβρυτα, Ελλάδα


Η ιστορική πόλη των Καλαβρύτων από την εποχή της αντίστασης κατά της γερμανικής κατοχής έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει από απλές αναμνήσεις και ένα επιβλητικό μνημείο πεσόντων. Το γραφικό χωριό, το σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο, η πανέμορφη φύση και το πεντανόστιμο φαγητό στα γύρω ταβερνάκια θα σας μαγέψουν.

2) Καιμακτσαλάν, Ελλάδα


Η ψηλότερη κορυφή του όρους Βοράς έχει γίνει τα τελευταία χρόνια πόλος έλξης για τους θιασώτες των χειμερινών σπορ αλλά και αγαπημένο σποτ των κοσμικών της χώρας (όσων έχουν απομείνει ασφαλώς). Ακόμη κι αν ο καιρός συνεχίσει την καλοκαιρινή του διάθεση και δεν στρώσει χιόνι, τα πανέμορφα ξενοδοχεία, το παραδοσιακό φαγητό και η νυχτερινή διασκέδαση θα σας αποζημιώσουν και με το παραπάνω.

3) Παρνασσός, Ελλάδα


Η κλασσική επιλογή για πολλούς συμπατριώτες μας δεν θα μπορούσε να λείπει και φέτος. Ένα Σαββατοκύριακο στον Παρνασσό είναι για πολλούς το αντίστοιχο της καλοκαιρινής Μυκόνου, αν και κάποιοι εξακολουθούν να υποστηρίζουν αντιστοίχως ότι εδώ βρίσκουν την ηρεμία και όχι το λαιφσταιλ. Πάντως το χιονοδρομικό του κέντρο θεωρείται από τα καλύτερα της χώρας, η τοπική αγορά πολύ πλούσια και οι βόλτες στα στενά της Αράχοβας, ονειρικές.

4) Βελούχι, Ελλάδα


Το Βελούχι, όπως είναι αλλιώς η ονομασία του όρους Τυμφρηστού, βρίσκεται στο Καρπενήσι Ευρυτανίας και μπορεί να αποτελέσει καταπληκτικό εναλλακτικό προορισμό για όσους θέλουν να αποφύγουν τον Παρνασσό. Εδώ βρίσκονται και κάποια από τα πιο πολυτελή χειμερινά ξενοδοχεία της Ελλάδας. Το χιονοδρομικό θεωρείται από τα καλύτερα για αρχάριους και η πόλη του Καρπενησίου προσφέρει όλες τις απαραίτητες ανέσεις.

 

 

 

Πηγή:  iefimerida.gr