Νέο σύστημα σάρωσης θα βάλει τέλος στις ουρές στα αεροδρόμια

Οι τεράστιες ουρές στον έλεγχο ασφαλείας στα αεροδρόμια, είναι ένα από τα… μεγαλύτερα προβλήματα των αεροπορικών ταξιδιών. Και όμως αυτή η αγωνιώδης αναμονή, θα μπορούσε σύντομα να γίνει παρελθόν, χάρη στο νέο σύστημα σάρωσης από την Qylur που θα μπορούσε να επιταχύνει σημαντικά αυτή τη διαδικασία.2saroths aerodromio

Η «Qylatron Entry Experience Solution» αποτελείται από πέντε κάψουλες μεγέθους ενός φούρνου μικροκυμάτων. Ο ταξιδιώτης πλησιάζει το μηχάνημα, κρατά το εισιτήριο του μέχρι μια πόρτα να το σαρώσει, στη συνέχεια, βάζει τις αποσκευές του μέσα. Το σύστημα στη συνέχεια χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό ακτίνων Χ, χημικών αισθητήρων, και μηχανής AI για να βρει τυχόν λαθρεμπόριο. Αν η τσάντα είναι καθαρή, ο ταξιδιώτης την παίρνει από την άλλη πλευρά του μηχανήματος και συνεχίζει το δρόμο του. Αν το σύστημα εντοπίσει κάτι που δεν θα έπρεπε να υπάρχει, ασφαλίζει τον επιβάτη και προειδοποιεί ένα ανθρώπινο παράγοντα. Η Qylatron μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 600 επιβάτες την ώρα και χρειάζεται μόλις τέσσερις ανθρώπους για να λειτουργήσει.

Είναι ήδη τοποθετημένη στην Disneyland του Παρισιού και χρησιμοποιήθηκε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία. Αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται στο στάδιο των Σαν Φρανσίσκο 49ers, Levi ‘s Santa Clara, για ημερήσιες ομαδικές περιηγήσεις.Σε περίπτωση που η αρχική δοκιμή πάει καλά, η ομάδα είναι πιθανό να κινηθεί προς τη χρήση του για τους επισκέπτες VIP και τελικά τους οπαδούς. «Περιμένουμε πολλά περισσότερα rollouts το 2016 σε γήπεδα, πάρκα αναψυχής και άλλες μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις, είπε η CEO, Lisa Dolev είπε στο Wired.

«Η TSA άρχισε μια μελέτη 18 μηνών τον Οκτώβριο για χρήση σε αεροδρόμια σε όλη τη χώρα», τόνισε ακόμα η ίδια.

Πηγή: Tromaktiko.gr