Ετήσιος εορτασμός της “Ημέρας των Ευχαριστιών” από το Τμήμα ΑΗΕΡΑ HJ – 17

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015, στις φιλόξενες αίθουσες της ιστορικής “Αθηναϊκής Λέσχης”, το επίσημο δείπνο μετά μουσικής του Τμήματος HJ – 17 Βάρης, για τον ετήσιο εορτασμό της “Ημέρας των Ευχαριστιών” (Thanksgiving Day). Το δείπνο τίμησαν με την παρουσία τους: ο Θεοφιλέστατος

Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος ως εκπρόσωπος του απουσιάζοντος στο εξωτερικό, Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, ο Τοποτηρητής της Αρμενικής Αποστολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ελλάδα, πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Χορέν, ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ραφαήλ Σίδερης κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας, ο αιδεσιμότατος π.

Χρυσόστομος Παπαλέξης κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Πλωτάρχης κ. Παναγιώτης Τριπόντικας Π.Ν. ως εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού, ο Ύπατος Κυβερνήτης Ευρώπης A.H.E.P.A. κ. Νίκος Παπαδόπουλος και ο Κυβερνήτης Ελλάδος A.H.E.P.A. κ. Γεώργος Πλοκαμάκης.

Επίσης παρέστησαν: ο Υποδιοικητής Ελλάδος A.H.E.P.A. κ. Βασίλειος Πετκίδης, η πρώην Υπουργός και νυν Βουλευτής κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο πρώην Υπουργός

κ. Θεόδωρος Δαμιανός, ο Βουλευτής κ. Χάρης Θεοχάρης, ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (Ο.Σ.Υ.) κ. Ιωάννης Οικονόμου, ο πρόεδρος της Αθηναϊκής Λέσχης κ. Κυριάκος Κουκουλομάτης και πολυμελής αντιπροσωπεία μελών της Πανελληνίας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και μέλη του Τμήματος (Chapter) «Σόλων» και πολλοί άλλοι εκλεκτοί

προσκεκλημένοι, οι οποίοι κυριολεκτικά κατέκλυσαν ασφυκτικά τη μεγάλη και πολυτελή αίθουσα εκδηλώσεων της Αθηναϊκής Λέσχης, δημιουργώντας ένα όμορφο κλίμα αγάπης, αδελφοσύνης και εθελοντισμού.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν εκ μέρους του τμήματος HJ – 17, για την προφορά τους στη μάχη κατά της φωτιάς, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου και οι: Πυροσβέστης Χρήστος Βούλγαρης, Πυρονόμος

Κωνσταντίνος Παπάρας και η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος HJ – 17 Βάρης, κ. Νικόλαος Μπάης, απονέμει τιμητική πλακέτα στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο κ. Βασ. Παπαγεωργίου.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος HJ – 17 Βάρης κ. Νικόλαος Μπάης απονέμει τιμητική Πλακέτα στον Πυρονόμο κ. Κωνσταντίνο Παπάρα, για την ηρωική δράση του κατά την ώρα της εκτέλεσης του καθήκοντός του.

Ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος HJ – 17 Βάρης κ. Παναγιώτης Καραμούτσος απονέμει τιμητική πλακέτα στον Πυροσβέστη κ. Χρήστο Βούλγαρη για την ηρωική δράση του κατά την ώρα της εκτέλεσης του καθήκοντός του.

Ο Γενικός Γραμματέας του Τμήματος HJ – 17 Βάρης κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης απονέμει τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος κ. Σεραφείμ Τσιούγκρη, για το πολύπλευρο εθελοντικό της έργο.

Μετά το πέρας των απονομών, ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος μας HJ – 17 Βάρης, κ. Παναγιώτης Καραμούτσος, ανέγνωσε το μήνυμα που απέστειλε ειδικά για την εκδήλωση ο Ύπατος Πρόεδρος, ενώ ακολούθησε ομιλία του με θέμα: «Το Νόημα της Εορτής της Ημέρας των Ευχαριστιών στις ημέρες μας».

Με την διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης, κατέστη δυνατόν να διαδοθεί ευρύτερα το διαχρονικό μήνυμα, της διατήρησης των πολύτιμων αξιών της A.H.E.P.A: της εργασίας, της ηθικής, της σωφροσύνης, της αλληλεγγύης, της αγάπης και της ευγνωμοσύνης προς το Θεό. Ο εορτασμός αυτός θα γίνει για το Τμήμα μας, παράδοση και θα είναι η ετήσια κεντρική φιλανθρωπική μας εκδήλωση.