Ο βουβός θρήνος μιας φάλαινας

Ο δύτης Rodrigo Friscione Wyssmann εξερευνούσε μαζί με τον πατέρα του, τον βυθό ανοιχτά από τις ακτές του Μεξικό όταν κατέγραψαν μια συγκινητική στιγμή. Εκεί, στα ζεστά νερά του ωκεανού μια θηλυκή φάλαινα, που πρόσφατα είχε χάσει το μωρό της έπειτα από επίθεση θηρευτών που το είχαν κατασπαράξει, θρηνούσε για το χαμό του πλήρως ακινητοποιημένη παραμένοντας απίστευτα ακίνητη. Γύρω από τη μητέρα, κολυμπούσε ο αρσενικός σύντροφος της φάλαινας, ο οποίος έμοιαζε ανίκανος και ανήμπορος να την παρηγορήσει από την θλίψη που έμοιαζε να την είχε παραλύσει.

«Όταν φτάσαμε εδώ, η μητέρα έμοιαζε απαρηγόρητη. Το αρσενικό προσπαθούσε να την παρηγορήσει αγγίζοντάς την απαλά, αλλά έμοιαζε μάταιο», έγραψε ο Wyssmann στη σελίδα του στο Facebook, σύμφωνα με το thedodo.com. «Μερικοί ίσως δεν γνωρίζουν ότι το αρσενικό είναι που βγάζει ήχους (όταν θέλει να ζευγαρώσει), οπότε ήταν μια συνταρακτική βουβή στιγμή», συμπλήρωσε.

Η θλιμμένη μητέρα, βρισκόταν δίπλα στο νεκρό κουφάρι του μικρού της για πάνω από μια εβδομάδα, γράφει το Earth Touch News.