Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αθήνα

Ένα πλήρως οργανωμένο παγοδρόμιο για την ψυχαγωγία και την άθληση μικρών και μεγάλων φιλοξενεί φέτος τον χειμώνα το Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Το παγοδρόμιο θα λειτουργεί ολόκληρο τον Δεκέμβριο μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, εξειδικευμένο προσωπικό θα βρίσκεται συνεχώς στην παγοπίστα φροντίζοντας για την ασφάλεια των επισκεπτών και μαθαίνοντάς τους τις τεχνικές του πατινάζ. Επίσης, έμπειροι προπονητές θα είναι στη διάθεση όσων ενδιαφέρονται να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα καλλιτεχνικού πατινάζ.

Η παγοπίστα έκτασης 375 τ.μ. καλύπτεται πλήρως από ειδικό στέγαστρο, έτσι ώστε οι επισκέπτες να πατινάρουν υπό όλες τις καιρικές συνθήκες. Στον χώρο πλησίον του παγοδρομίου, γονείς και συνοδοί θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν τους πατινέρ, απολαμβάνοντας ένα ρόφημα, ένα ποτό, ή ένα σνακ σε ένα ζεστό περιβάλλον…

Παράλληλα, όσοι επισκεφθούν το παγοδρόμιο του Μεγάρου αυτές τις γιορτές θα έχουν και  την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται στο Φουαγιέ των Μουσών, με αφιλοκερδή συμμετοχή καλλιτεχνών.

Οι παραστάσεις στις αίθουσες

 

Αναφορικά με τον δημοφιλή κύκλο «Χριστούγεννα στο Μέγαρο» και φέτος περιλαμβάνει μια μεγάλη και πολύχρωμη «βεντάλια» εκδηλώσεων.

Ανάμεσά τους, η παρουσίαση του Μεσσία του Χέντελ από την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής υπό τον καλλιτεχνικό της διευθυντή Γιώργο Πέτρου (12/12), η παράσταση Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στην Βιέννη από τον θίασο Σκιών Ηλία Καρελλά (19-23 και 25-29/12), αλλά και η νέα παραγωγή της αγαπημένης οπερέτας του Λέχαρ Η Εύθυμη Χήρα που αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την Εθνική Λυρική Σκηνή και παρουσιάζεται σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (18, 19 ,20, 22, 23, 26, 27 και 28 Δεκεμβρίου).

Στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις εντάσσονται επίσης οι παραστάσεις του καναδέζικου συνόλου Cirque Eloize με το iD (15-20/12), το μπαλέτο Δον Κιχώτηςμε τους κορυφαίους σολίστ των Μπαλσόι και τα Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας (22, 23, 25, 29 & 30/12) και η κοσμαγάπητη Ζιζέλ με τους σούπερ σταρ ρώσους χορευτές Σβετλάνα Ζαχάροβα και Σεργκέι Πολούνιν (26-28/12).

Στον εορταστικό κύκλο περιλαμβάνονται το Γκαλά Όπερας της 30ής Δεκεμβρίου με την συμμετοχή της ΚΟΑ υπό τον Αλκη Μπαλτά, η συναυλία με τίτλο Jazzy Christmas  (20/12) με την Big Band του Δήμου Αθηναίων, το Αρωμα Βιέννης με την Καμεράτα (4/1), ενώ και την περίοδο αυτή συνεχίζονται οι παραστάσεις τουΓάμου του Φίγκαρο του Μπομαρσέ και του Γύρου του Κόσμου σε 80 μέρες του Ιουλίου Βερν.

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε