Η ταινία «Carol», υποψήφια για 5 βραβεία, στην κορυφή των υποψηφιοτήτων για τις Χρυσές Σφαίρες

Η ταινία «Carol», μια ιστορία αγάπης μεταξύ δύο γυναικών, είναι το μεγάλο φαβορί στην κούρσα για τις Χρυσές Σφαίρες καθώς έχει συγκεντρώσει 5 υποψηφιότητες, μεταξύ αυτών του α΄ γυναικείου ρόλου σε δραματική ταινία των δύο συμπρωταγωνιστριών της, της Κέιτ Μπλάνσετ και της Ρούνι Μάρα.

Η «Carol», του σκηνοθέτη Τοντ Χέινς, που είναι επίσης υποψήφιος για το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας, αφηγείται τον θυελλώδη έρωτα τη δεκαετία του 1950 μεταξύ μιας νεαρής πωλήτριας (Μάρα) που γοητεύεται από την ομορφιά μιας μοιραίας γυναίκας της αστικής τάξης (Μπλάνσετ).

Στον κατάλογο των υποψηφιοτήτων ακολουθούν το «Το Μεγάλο Σορτάρισμα», που πραγματεύεται την χρηματοπιστωτική κρίση, το «The Revenant» με θέμα τον αγώνα επιβίωσης ενός κυνηγού που έχει τραυματιστεί, αλλά και η ταινία «Στιβ Τζομπς» για τον συνιδρυτή της Apple, με 4 υποψηφιότητες έκαστη.

Τη Χρυσή Σφαίρα πρώτου γυναικείου ρόλου σε δραματική ταινία διεκδικούν οι πρωταγωνίστριες της ταινίας Carol, εκ των οποίων η Ρούνι Μάρα έχει ήδη τιμηθεί για την ερμηνεία της στο Φεστιβάλ των Καννών.

Αντίπαλές τους, η Μπρι Λάρσον (Το Δωμάτιο), η Σίρσα Ρόναν (Brooklyn) και η Αλίσα Βικάντερ (Το Κορίτσι από τη Δανία).