Αφέθηκε ελεύθερος ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι

Μετά από αρκετές ώρες, που έμεινε όμηρος άγνωστης ένοπλης οργάνωσης στον Λίβανο, ο Χάνιμπαλ Καντάφι, γιος του πρώην δικτάτορα της Λιβύης, αφέθηκε ελεύθερος.

Ο αστυνομία του Λιβάνου παρέλαβε τον επιχειρηματία και θα τον ανακρίνει, σύμφωνα με πηγή από τις δυνάμεις ασφαλείας, χωρίς όμως να διευκρινίζεται πού απελευθερώθηκε ο Καντάφι.
ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Θύμα απαγωγής έχει πέσει ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Χάνιμπαλ Καντάφι. Τις πληροφορίες μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης συνδέουν την υπόθεση με μία υπόθεση εξαφάνισης από το 1978!

Ο Χάνιμπαλ Καντάφι, γιος του Μουαμάρ Καντάφι, που πέθανε το 2011, έχει πέσει θύμα απαγωγής. Αυτό μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, αναφέροντας πως η απαγωγή έγινε στο Λίβανο το βράδυ της Παρασκευής.

“Ο Καντάφι, που βρίσκονταν στο Λίβανο, απήχθη την Παρασκευή από μία ένοπλη ομάδα” ανέφερε μία στρατιωτική πηγή, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Την ίδια ώρα, η βρετανική Telegraphμεταδίδει πως ο Χάνιμπαλ Καντάφι ζούσε στην εξορία, στο Ομάν, μετά τον θάνατο του πατέρα του. Η ίδια πηγή αναφέρει πως είχε μεταβεί στο Λίβανο για να επισκεφθεί τη σύζυγό του, όταν δέχθηκε την επίθεση από τους ένοπλους άνδρες.

hannibal_gaddafi_542_355

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακόμη αναφέρει πως ο Χάνιμπαλ Καντάφι εμφανίζεται σε ένα βίντεο που παίχτηκε το βράδυ της Παρασκευής στον τηλεοπτικό σταθμό Al-Jadeed. Στο βίντεο φέρεται να ζητά από οποιονδήποτε έχει πληροφορίες για τον ιμάμη Moussa al-Sadr να τις αποκαλύψει!

Σύμφωνα πάντα με την Telegraph, ήταν εμφανές πως ο Καντάφι είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού, με τα μάτια του να είναι… μαύρα, ωστόσο στο βίντεο φέρεται να λέει πως “είναι καλά, χαρούμενος και χαλαρός”.

Ο Al-Sadr, ένας από τους πιο διακεκριμένους σιίτες κληρικούς του 20ού αιώνα στο Λίβανο, εξαφανίστηκε μαζί με δύο ακόμη άτομα κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού στην Τρίπολη της Λιβύης το 1978, με πολλούς να συνδέουν την εξαφάνισή του με τον Μουαμάρ Καντάφι!