Πλακιωτάκης: Η διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου θα ολοκληρωθεί ομαλά

Υπέρ του συμφώνου συμβίωσης τάχθηκε το Σάββατο ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, τονίζοντας ότι το πολιτικό σύστημα δεν θα πρέπει να εθελοτυφλεί. Όπως σημείωσε, σέβεται τις ενστάσεις κάποιων, αλλά πρόσθεσε πως είναι καιρός πλέον να αντιμετωπιστεί μια κοινωνική πραγματικότητα. Plakivtakhs

«Είναι ανάγκη να σεβαστούμε τις προσωπικές επιλογές κάθε ατόμου και τα προσωπικά του δικαιώματα» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, διευκρινίζοντας πως πρέπει να αναπροσαρμόσουμε το θεσμικό μας πλαίσιο ώστε να αναγνωρίσουμε στα άτομα αυτά ασφαλιστικά, φορολογικά, κληρονομικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Συμπλήρωσε, ακόμη, πως υπάρχει ανάγκη εναρμόνισης της χώρας μας με το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Εσωκομματικά

Αναφερόμενος εξάλλου στις εσωκομματικές εκλογές, δήλωσε βέβαιος ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί ομαλά και η ΝΔ συντεταγμένα θα προχωρήσει στην επόμενη μέρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΝΔ απεύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής προκειμένου όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «να κάνουμε όλοι μαζί πιο μεγάλη και πιο δυνατή τη ΝΔ».

Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε επίσης πως ένα ατυχές γεγονός δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθούν στις 22 Νοέμβριου, και αυτό έπληξε την εικόνα και το κύρος της παράταξης και πλήγωσε τους φίλους της ΝΔ. Προσέθεσε ότι ανέλαβε σε μια δύσκολη συγκυρία, με στόχο να συντονίσει τις εσωκομματικές διαδικασίες και ταυτόχρονα όμως να εκπληρώσει άρτια τον θεσμικό του ρόλο.

Τόνισε ότι πρωταρχικό του μέλημα είναι «η διατήρηση της ενότητας και η προσπάθεια του να λειτουργήσει συνθετικά ώστε να διασφαλίσει την εσωκομματική ηρεμία.»

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης υπογράμμισε, επίσης, ότι βρίσκεται σε συνεργασία με τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) και όλα τα κομματικά στελέχη, και πιστεύει ότι έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρωθεί την επόμενη Κυριακή η διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου.

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ με αφορμή τόσο τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ όσο και την χθεσινή παρέμβασή του στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι την προσεχή εβδομάδα ο κ. Πλακιωτάκης θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/301634/plakiotakis-uper-tou-sumfonou-sumviosis-i-nd-/#ixzz3u7TarvQH
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook