Νέο ναυτικό επεισόδιο Ρωσίας – Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα

Από “θάλασσα της ειρήνης” το Αιγαίο λόγω της εμφυλιοπολεμικής δράσης στη Συρία, κατέστη “πέλαγος- υγρός τάφος” εκατοντάδων Προσφύγων και λαθρομεταναστών και ήδη απειλείται να γίνει θέρετρο “ναυτικών επεισοδίων” μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας!

Το νέο επεισόδιο έρχεται μόλις ένα 24ωρο απ’ τη “ναυμαχία” ρωσικού αντιτορπιλικού με αλιευτικό τουρκικό σκάφος ανοιχτά της Λήμνου στο Αιγαίο. Οι Τούρκοι ψαράδες δεν ανταποκρίθηκαν στα σήματα του ρωσικού πλοίου να απομακρυνθούν με αποτέλεσμα το ρωσικό πολεμικό πλοίο να ρίξει προειδοποιητικές βολές, αναγκάζοντας το τουρκικό σκάφος να αλλάξει πορεία.polemiko Rwsia

Το νέο επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας-Ρωσίας έγινε στη μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με το Πρακτορείο RT ένα πυραυλοφόρο καταδρομικό του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας και ένα ταχύπλοο σκάφος της ακτοφυλακής καταδίωξαν ένα Τουρκικό εμπορικό πλοίο το οποίο παρεμπόδιζε, σύμφωνα με τους Ρώσους τη διέλευση ενός κομβόι που μετέφερε δυο πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου και ένα τρυπάνι σε νέα θέση εντός των χωρικών υδάτων της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες λόγω της τεταμένης κατάστασης η ρωσική εταιρεία αποφάσισε τη μετεγκατάσταση των δυο εξεδρών πιο κοντά στην Κριμαία. Ενώ οι δύο εξέδρες είχαν μετακινηθεί στη νέα θέση τους , ένα σκάφος υπό τουρκική σημαία μπήκε στη διαδρομή του ρωσικού κομβόι.

” Ενεργώντας κατά παράβαση των κανονισμών για την αποφυγή συγκρούσεων και κατά τις γενικά αποδεκτές συμβάσεις της πλοήγησης , το τουρκικό σκάφος απέτυχε να περάσει εκτός πορείας της νηοπομπής . Πλησίασε εγκάρσια και προσπάθησε να σταματήσει την πορεία της , δημιουργώντας έτσι κίνδυνο για μια σύγκρουση ” δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, τονίζοντας ότι ο καπετάνιος του τουρκικού πλοίου τηρούσε σιγή ασυρμάτου παρά τα αιτήματα από τα ρωσικά πλοία να απομακρυνθεί.

 

 

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε