Νέο Προεδρείο στην Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας

Πραγματοποιηθηκε με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, το 10ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτητων Ιταλίας, στην Sala del Capitolo στο Complesso San Domenico Maggiore στη Νάπολη που ευγενικά παραχώρησε ο Δήμος της πόλης.

Στο Συνέδριο, πέραν των αντιπροσώπων απο συνολικά δέκα ελληνικές κοινότητες από ολόκληρη την Ιταλία, ηταν παρόντες ως προσκεκλημένοι εκπρόσωποι του Ελληνικού Κράτους, ο πρέσβυς Κος Λυμπεροπουλος εκ μέρους της ελληνικής πρεσβειας στη Ρώμη, ο Κος Αλέξανδρος Τριανταφυλλιδης, πρόεδρος της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό και βουλευτής Θεσσαλονίκης, η Κα Μαρία Τουμπη απο μέρους της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και ο πρόεδρος της Φιλελληνικής Εταιρείας Ιταλίας Marco Galdi.

΄Ολγα Νάσση η νέα πρόεδρος της ΟΕΚΑΙ

΄Ολγα Νάσση
η νέα πρόεδρος της ΟΕΚΑΙ

Στους χαιρετισμούς που απηύθυναν στους συνέδρους οι προσκεκλημένοι εξέφρασαν ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες προς το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο και τον πρόεδρό του, Γιάννη Κορίνθιο για το ευδόκιμο εργο που επιτέλεσε προσδιορίζοντας τον απόδημο Ελληνισμό της Ιταλίας στην πρωτοπορεία για τη διάδοση των ελληνικών γραμμάτων και του Ελληνικού Πολιτισμού.

ITALIA-Omospondia

Το νέο ΔΣ της ΟΕΚΑΙ ´Ολγα Νάσση πρόεδρος Μπάμπης Τσολάκης αντιπρόεδρος Ανδρέας Ανδρέου γραμματέας Μάνθος Γιαννισόπουλος ταμίας Δημήτρης Πόχος Τάκης Καρυτινός Κώστας Μίχος Maria Pia Orrù Θανάσης Λιόσσης

Το Συνέδριο συνεχάρη τον πρόεδρο και το ΔΣ τόσο για την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ιταλίας για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού απο τον ΟΗΕ όσο και για την πρόσφατη επαναφορά της Οδού των Ελλήνων στη Νάπολη όπου απο το 1518 βρίσκεται η πρώτη Εκκλησία της ιστορικής διασποράς εκτός Ελλάδος μετά την πτώση της Κωνσταντινουπόλεως. Η οδός αυτή, μετά απο αιώνες, είχε καταργηθεί απο το φασιστικό καθεστώς του Μουσολίνι το 1923.

Ο Κος Τριανταφυλλίδης τόνισε επιγραμματικά στους συνέδρους πως δεν έχουν ανάγκη την Ελλάδα μα είναι η Ελλάδα που έχει την ανάγκη τους στη σημερινή κρίσιμη καμπή του αγώνα για την επιβίωση και την προκοπή της πατριδας μας που θα πετύχει μονο με την αλληλεγγύη των λαών και οχι με την αλαζονία των αγορών και σύστησε, οπως εκαναν και οι αλλοι Έλληνες προσκεκλημένοι, ενότητα και δημοκρατικό διάλογο μεταξύ ολων των αποδήμων. Ειδικές ευχαριστίες εκφράστηκαν προς τον Δήμαρχο της Νάπολης Luigi De Ma-gistris, αποδεδειγμένο φιλέλληνα, για την πρακτική στήριξη και συνεχή αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα.

Ομόφωνα το Συνέδριο ενέκρινε έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στον Ελληνικό Λαό και την κυβέρνηση για τη δύσκολη μάχη της χώρας μας.

Μετά τον απολογισμό και την υπερψήφιση των πεπραγμένων του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου, οι σύνεδροι συνέχισαν τις εργασίες τους και εξέλεξαν νέο εννιαμελές συμβούλιο με τους κκ. Όλγα Νάσση Πρόεδρο, Μπάμπη Τσολάκη Αντιπρόεδρο, Ανδρέα Ανδρέου Γραμματέα, Ματθαίο Γιαννισόπουλο Ταμία και μελη τους Μαρια Πια Ορρου, Αθανάσιο Λιόσση, Τάκη Καρυτινό, Κώστα Μίχο και Δημήτρη Πόχο.

Ελεγκτικό Συμβούλιο: Aχιλλέας Mέτσιος, Βίκυ Mαρκάκη, Γιώργος Λουδιανός Διαιτητικό Συμβούλιο: Δημήτρης Φέσσας, Πανταζής Πικάσσης, Mαρία Χαπαλόγλου.

2ΧΑΙΡΕΤΙΜΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΕΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 1ΧΑΙΡΕΤΙΜΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΕΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015