Πιθανότατα φάρσα έκλεισε όλα τα σχολεία στο Λος Άντζελες

Ουάσινγκτον

Η εκτίμηση της απειλής λόγω της οποίας έκλεισαν για λόγους ασφαλείας όλα τα σχολεία στο Λος Αντζελες δείχνει ότι το πιθανότερο είναι ότι επρόκειτο για φάρσα, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ.

«Η προκαταρκτική εκτίμηση για την απειλή εναντίον των σχολείων του Λος Αντζελες και της Νέας Υόρκης είναι ότι επρόκειτο για φάρσα» δήλωσε ο Ανταμ Σιφ, κορυφαίο στέλεχος των Δημοκρατικών στην αρμόδια Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έκλεισαν για λόγους ασφαλείας όλα τα σχολεία στο Λος Αντζελες εξαιτίας «αξιόπιστης απειλής» που διατυπώθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς την εκπαιδευτική περιφέρεια, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Το FBI βρίσκεται επί ποδός για την εκτίμηση της κατάστασης και έρευνες πραγματοποιούνται σε όλα τα δημόσια σχολεία που ξεπερνούν τα 1000.

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times υπήρξε απειλή για βία με αναφορές σε σακίδια και δέματα σε σχολικές εγκαταστάσεις.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λος Αντζελες επιβεβαίωσε ότι η ένωση σχολείων δέχθηκε απειλή, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στη φύση της.
LOs Atzeles
«Πρόκειται για αξιόπιστη απειλή» ανέφερε την ίδια στιγμή ο Στιβ Ζίπερμαν, υπεύθυνος της αστυνομίας του Λος Άντζελες για τον τομέα των σχολείων.

Το FBI βρίσκεται επί ποδός για την εκτίμηση της κατάστασης και έρευνες πραγματοποιούνται σε όλα τα δημόσια σχολεία -όπου φοιτούν περισσότεροι από 700 μαθητές από τα νηπιαγωγεία έως τα Λύκεια.

Τα σχολικά λεωφορεία που βρίσκονταν εν κινήσει επέστρεψαν στην αφετηρία, οι μαθητές που βρίσκονταν ήδη στα σχολεία κλήθηκαν να γυρίσουν στα σπίτια τους και οι γονείς ειδοποιήθηκαν ταυτόχρονα να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

«Σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 05:00 τοπική ώρα μου τηλεφώνησε» ο επικεφαλής της αστυνομίας που είναι υπεύθυνος για τον τομέα των σχολείων και «μίλησε για απειλή εναντίον όχι μόνο ενός σχολείου αλλά πολλών» σχολικών συγκροτημάτων στο Λος Άντζελες, δήλωσε ο Ραμόν Κορτίνες, προϊστάμενος όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Λος Άντζελες -της δεύτερης σε μέγεθος εκπαιδευτικής περιφέρειας των ΗΠΑ.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια που οι αρχές αποφασίζουν την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων σε μία ολόκληρη εκπαιδευτική περιφέρεια, επισημαίνουν αξιωματούχοι.

«Δεν πρόκειται για απειλή εναντίον ενός σχολείου, δύο σχολείων ή τριών σχολείων, πρόκειται για απειλή εναντίον πολλών σχολείων, χωρίς να προσδιορίζεται συγκεκριμένα […] γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο προχώρησα στην εφαρμογή αυτού του μέτρου» επισήμανε.

«Δεν το διακινδυνεύω να μεταφέρω σε οποιοδήποτε χώρο εντός των κτιρίων τα παιδιά μέχρι να επιβεβαιώσουμε ότι θα είναι ασφαλές» συνέχισε.

Οι απειλές διατυπώθηκαν μέσω ενός μηνύματος του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, γνωστοποίησαν οι αξιωματούχοι.

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες ένα ζευγάρι, που φέρεται να υποστήριζε το Ισλαμικό Κράτος, σκότωσε 14 ανθρώπους στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων ανατολικά του Λος Άντζελες.

Newsroom ΔΟΛ