Ένας βασιλιάς στη φυλακή! Συμβαίνει στην Νότια Αφρική

Ο Βασιλιάς της Νότιας Αφρικής Νταλιντιέμπο θα πάει φυλακή αφού το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας απέρριψε την προσφυγή του για αλλαγή της 12χρονης φυλάκισής του.

Ο βασιλιάς Νταλιντιέμπο καταδικάστηκε για απαγωγή, επίθεση και εμπρησμό και μέσα σε 48 ώρες θα πρέπει να εμφανιστεί στην αστυνομία, αλλιώς θα εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του. Afrikh basilias

Ο βασιλιάς Νταλιντιέμπο προέρχεται από την εθνοτική ομάδα Thembu, στην οποία ανήκε ο -ενάντια στο απαρτχάιντ- Νέλσον Μαντέλα.

Είναι ο πρώτος μονάρχης στον οποίο αποδίδεται ποινή φυλάκισης από τότε που η Νότια Αφρική έγινε δημοκρατία, το 1994.

Πριν από δύο δεκαετίες περίπου, ο Νταλιντιέμπο είχε κατηγορηθεί ότι απήγαγε μια γυναίκα και τα έξι παιδιά της. Παράλληλα κατηγορήθηκε ότι έκαψε το σπίτι της άτυχης γυναίκας ενώ έδειρε τέσσερις νέους ένας εκ των οποίων πέθανε ενώ το Συνταγματικό Δικαστήριο αρνήθηκε να εκδικάσει την υπόθεση.

«Τα θύματά του ήταν ευάλωτοι φτωχοί αγρότες, οι οποίοι εξαρτώνται από αυτόν. Το Σύνταγμά μας δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοια συμπεριφορά», όπως ανακοίνωσε το Ανώτατο Εφετείο σε απόφαση που εξέδωσε τον Οκτώβριο».

«Είμαστε μια συνταγματική δημοκρατία στην οποία ο καθένας είναι υπόλογος και στην οποία οι πιο ευάλωτοι έχουν δικαίωμα στην προστασία», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του BBC πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι ο βασιλιάς Νταλιντιέμπο έχει ντροπιάσει την βασιλική οικογένεια και ήδη διενεργούνται συζητήσεις για την διαδοχή του από τον γιο του πρίγκιπα Αζενέθι Νταλιντιέμπο.