Φήμες για “αστέρες” της τηλεόρασης, ηθοποιούς, μεγαλοδικηγόρους στη λίστα της UBS

Η λίστα με τους 10.588 κωδικούς Ελλήνων καταθετών που έκανε “δώρο” το κρατίδιο της Ρηνανίας – Βεστφαλίας στην Ελλάδα περιλαμβάνει, σύμφωνα με φήμες, επώνυμα πρόσωπα της τηλεόρασης, του Κινηματογράφου και των επιχειρήσεων.

Πληροφορίες  μιλούν  για εφόδους  των οικονομικών εισαγγελέων και των ανδρών της Ασφάλειας σε πέντε σπίτια υπαλλήλων της τράπεζας UBS αλλά και στα γραφεία της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι τα οποία έμοιαζαν κλειστά, αλλά δεν ήταν αποκάλυψαν ένα πλήθος στοιχείων. Φάκελοι, τετράδια, βιβλία με στοιχεία… χιλιάδες έγγραφα οδήγησαν στην ταυτοποίηση των κωδικών με λογαριασμούς και τους λογαριασμούς με πρόσωπα στην Ελλάδα.USB Trapeza

Πρόσωπα πασίγνωστα σε κάποιες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα ο ηθοποιός που όλη η Ελλάδα γνωρίζει καθώς έχτισε την καριέρα του στην τηλεόραση, αλλά και της συναδέλφου του, επίσης πολύ γνωστή και αυτή, με τις καταθέσεις του 1,5 εκατομμυρίου έκαστος. Στην ίδια λίστα περιλαμβάνεται, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες και ένα άλλο επίσης πολύ γνωστό πρόσωπο από την tv. Και σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για γυναίκα, αλλά όχι για ηθοποιό, αλλά για πασίγνωστη τηλεπαρουσιάστρια.

Τα ποσά ζαλίζουν και φαίνεται πως οι δυο ηθοποιοί και η τηλεπαρουσιάστρια είναι από τους… πιο φτωχούς της λίστας καθώς οι έρευνες οδήγησαν σε λογαριασμούς με περιεχόμενο ακόμη και 12 εκατομμυρίων, όπως στην περίπτωση γνωστού επιχειρηματία, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες ο μέσος όρος των καταθέσεων είναι κοντά στα 4 με 6 εκατομμύρια ευρώ.

Τα πρόσωπα σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό. Πρόκειται όμως στις περισσότερες περιπτώσεις για επιχειρηματίες, γιατρούς και δικηγόρους με επιτυχημένη καριέρα, οι οποίοι έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν όπως φαίνεται πολύ πλούτο.

Τώρα και καθώς υπάρχουν υποψίες τα χρήματα που εντοπίστηκαν να μην έχουν φορολογηθεί, όλοι οι παραπάνω θα λάβουν το σχετικό ραβασάκι από τους οικονομικούς εισαγγελείς να τους επισκεφθούν με όλα τα στοιχεία που διαθέτουν για να δικαιολογήσουν όλα αυτά τα χρήματα.