Μανώλης Σφακιανάκης: Η βράβευση ενός σπουδαίου ανθρώπου από την Ακαδημία Αθηνών

Είναι ο άνθρωπος που πήρε από το μηδέν το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το ανέδειξε σε μια υπηρεσία χαρις στην οποία έχουν σωθεί μέχρι σήμερα χιλιάδες ζωές. Ο Μανώλης Σφακιανάκης, επικεφαλής από το 1995 της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών και όχι τυχαία.

Ο Μανώλης Σφακιανάκης είχε καταλάβει από πολύ νωρίς, πριν καν μπει για τα καλά στην ζωή μας το διαδίκτυο, την δύναμη που είχε και πως στα χέρια αδίστακτων κακοποιών θα γινόταν εργαλείο εξαπάτησης, ακόμα και θανάτου. Έτσι, από το 1995 που συστάθηκε η υπηρεσία, ο Μανώλης Σφακιανάκης με επίμονες και επίπονες προσπάθειες την μετέτρεψε από Τμήμα σε Διεύθυνση αντάξια πολλών αντίστοιχων του εξωτερικού.

Πάνω από 1.000 άνθρωποι χρωστούν στον Μανώλη Σφακιανάκη και στις γυναίκες και τους άνδρες του τμήματός του την ζωή τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ σχεδόν άλλοι τόσο παιδόφιοι έχουν καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Δικό του δημιούργημα η εφαρμογή Cyberκid που προστατεύει τα παιδιά από απειλές του διαδικτύου. Σε αυτή την υπηρεσία υπάρχει και η δυνατότητα κλήσης έκτακτης ανάγκης στο τηλεφωνικό κέντρο CyberAlert της ΕΛ.ΑΣ. που λειτουργεί όλο το 24ώρο. Ο κ. Σφακιανάκης είναι ένας ακούραστος άνθρωπος που γυρνάει όλη την Ελλάδα και δίνει διαλέξεις στα σχολεία.