Κάλαντα και ευχές για την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία

Αθήνα
Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα και η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία ακούει, όπως όλοι, τα κάλαντα.

Στις 10:00 το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παπά και την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη άκουσαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου από το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, το μουσικό γυμνάσιο Ιλίου και τον σύλλογος «Κωστηλάτα» από την Αρτα.

Ο πρωθυπουργός αντάλλαξε ευχές με τα παιδιά και τους μοίρασε δώρα.

Η Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και η Προεδρική Φρουρά έψαλλαν τα Κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στις 11.00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στη συνέχεια θα ψάλουν τα κάλαντα στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Λύκειο Ελληνίδων, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ναούσης και η Παιδική Χορωδία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.

Κάλαντα από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης και την Ένωση Ποντίων Περάματος «Ο Πόντος» άκουσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μετά τις ευχές και τα κάλαντα από τους Κρητικούς, ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε: «Να περάσουμε καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές, να υποδεχτούμε το νέο χρόνο γιατί, όπως είπατε, οι καταστάσεις είναι δύσκολες για το λαό μας και για τον Κρητικό λαό, αλλά και για το σύνολο της πατρίδας μας, για όλες τις περιοχές» και έκλεισε με μια μαντινάδα: «Στα χρόνια μας τα 100 μένουμε πάντα νέοι, είναι το δίκιο του λαού, που πάντα μας εμπνέει».

Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης, πρόεδρος του Ομίλου απάντησε: «Το Κάπα Κάπα έκλεισε ολόκληρον αιώνα, μια μέρα δεν επέρασε χωρίς δουλειά και αγώνα».

Μετά τα κάλαντα από την Ένωση Ποντίων Περάματος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε στα ποντιακά: «Ντο θ’ εφτάμε τα παράδας και το πολά το βίον, το ΚΚΕ ας’ όλεν το καλλίον» και συνέχισε: «Δύσκολες μέρες, βάσανα περνά ο λαός, καινούργιοι αντιλαϊκοί νόμοι έρχονται το 2016, άρα ο χορός είναι ο Πυρρίχιος, ο αγωνιστικός πολεμικός χορός απέναντι σε αυτούς που καταδυναστεύουν τη ζωή μας».

Κάλαντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας ακούσθηκαν χθες στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής.  Μαθητές από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου, το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης και το ΚΕΠΕΑ Ορίζοντες, είπαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την Τήνο, την Αστυπάλαια, τη Μύκονο, την Πελοπόννησο στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

Η Ρένα Δούρου ευχήθηκε στα παιδιά και τους προσέφερε κεράσματα και δώρα.

Αργότερα, επισκέφθηκε το 12ο Γυμνάσιο Αχαρνών στο Ολυμπιακό χωριό, όπου ευχήθηκε στους μαθητές και τους προσέφερε ηλεκτρονικούς υπολογιστές που επισκευάστηκαν και αναβαθμίστηκαν από τις υπηρεσίες της περιφέρειας, ενώ χθες είχε επισκεφθεί το 9ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας, όπου παρακολούθησε τη γιορτή που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές και τους μοίρασε δώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δώρα αυτά και όσα άλλα μοιράσει η Ρένα Δούρου κατά τις επισκέψεις της σε σχολεία και ιδρύματα της Αττικής, δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, καθώς αγοράστηκαν με την αποζημίωση που κατέβαλε στην περιφερειάρχη Αττικής, ο πρώην υπουργός Αργύρης Ντινόπουλος, ύστερα από την καταδίκη του, τον περασμένο Σεπτέμβριο, για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της.

Newsroom ΔΟΛ