Μια Ελληνίδα από το Σικάγο βοήθησε στη διακόσμηση του Λευκού Οίκου

Ουάσιγκτον. Μία Ελληνίδα από το Δυτικό Σικάγο βοήθησε να φτάσει το πνεύμα των Χριστουγέννων στον Λευκό Οίκο. Η ανθοδέτρια και διακοσμήτρια Μαίρη Λαλάγος Μαζέφι ήταν μία από τους 89 εθελοντές που επιλέχθηκαν (από τους χιλιάδες που έκαναν αίτηση) για να στολίσουν την κατοικία του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ.

Τα Χριστούγεννα ήταν πάντα οι αγαπημένες της διακοπές -την έχουν αποκαλέσει ξωτικό των Χριστουγέννων- και όταν έμαθε τον Οκτώβριο ότι το θα ήταν μεταξύ των εθελοντών δεν μπορούσε να πιστέψει ότι το όνειρο της θα γινότανε πραγματικότητα.Ellhnida, Leukos Oikos

Η κ. Μαζέφι και οι υπόλοιποι εθελοντές ακολούθησαν τις οδηγίες της εταιρείας Rafanelli Events, που είχε τον συντονισμό της όλης διαδικασίας και, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εμπειρία των τεσσάρων ημερών που πέρασε στον Λευκό Οίκο ήταν εκπληκτική. “Δεν υπάρχουν λέξεις που μπορούν να το εκφράσουν. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι αλήθεια” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αρχικά, εργάστηκε στον διάδρομο της Ανατολικής Πτέρυγας του Λευκού Οίκου, όπου επιστράτευσε την υπομονή της για να κολλήσει 7.000 μπάλες σε ξύλινα πλαίσια που τοποθετήθηκαν μπροστά από τέσσερις κολώνες.

Στη συνέχεια, διακόσμησε την εσωτερική αψίδα στο Ανατολικό Δωμάτιο, με γιρλάντα στην οποία τοποθέτησε ασημένια στολίδια. Στο Ανατολικό Περιστύλιο τοποθέτησε μαζί με άλλους εννιά εθελοντές νιφάδες, τις οποίες έφτιαξαν παιδιά από σχολεία της Ουάσινγκτον. Μεταξύ άλλων, η ταλαντούχα Ελληνίδα, με καταγωγή από την Κρήτη και την Πελοπόννησο στόλισε το δέντρο που τοποθετήθηκε στο ασανσέρ του πρόεδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Ξεχωριστή ήταν η σχέση που ανέπτυξε με τους υπόλοιπους εθελοντές. “Έκανα 88 νέους φίλους” υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι της άρεσε που είχε την ευκαιρία να δει πώς δούλευαν οι υπόλοιποι.

Η κ. Μαζέφι δημιουργεί ανθοδέσμες εδώ και 30 χρόνια και οι δημιουργίες της έχουν βοηθήσει πολλές νύφες να κάνουν πραγματικότητα τον γάμο των ονείρων τους. Πριν από το Λευκό Οίκο, έχει στολίσει χριστουγεννιάτικα ορισμένα από τα ωραιότερα σπίτια του Σικάγο.

Χριστούγεννα στον Λευκό Οίκο

Το θέμα του φετινού εορταστικού στολισμού στον Λευκό Οίκο είναι “Διαχρονική Παράδοση”. Τοποθετήθηκαν 62 δέντρα και πάνω από 70.000 στολίδια. Το 90% του στολισμού προέρχεται από διακοσμητικά προηγούμενων χρόνων.

Την περίοδο των γιορτών αναμένεται να επισκεφθούν τον Λευκό Οίκο 68.000 άτομα από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Πηγή:- ΑΠΕ-ΜΠΕ