“Αδειάζει” τον Υπουργό Άμυνας ο ΣΥΡΙΖΑ για τα περί στράτευσης γυναικών

«Δεν πρόκειται για κυβερνητική θέση» δηλώνει ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Ήταν γνωστό ότι έχουμε διαφορετικές θέσεις σε ορισμένα θέματα, επιμένει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ

Σε «άδειασμα» του υπουργού Άμυνας και των σχεδίων του για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών προχώρησε το πρωί της Δευτέρας με δηλώσεις του ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης επιβεβαιώνοντας, έτσι, τον «εμφύλιο» στο εσωτερικό της κυβέρνησης και για το θέμα αυτό.

«Δεν πρόκειται για κυβερνητική θέση και δεν έχει συζητηθεί στα αρμόδια όργανα» ξεκαθάρισε ο κ. Ζαχαριάδης μιλώντας στα ΠαραπολιτικάFM. Όχι μόνο, δε, τόνισε ότι «είναι προσωπικές απόψεις του κ. Καμμένου» αλλά προχώρησε ένα βήμα μπροστά εκφράζοντας την άποψή του υπέρ της μελλοντικής κατάργησης της υποχρεωτικής στράτευσης και των ανδρών.

Η ιδέα των «γυναικών στα χακί» καθώς και η σύσταση λυκείων των τριών όπλων, ναυτικού, αεροπορίας και στρατού έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με κομματικούς παράγοντες να μιλούν για «στρατιωτικοποίηση» επισημαίνοντας ότι την ώρα που ο Πάνος Καμμένος προωθεί τη δική του ατζέντα καταψηφίζοντας το σύμφωνο συμβίωσης δε γίνεται ο Αλέξης Τσίπρας να επιτρέπει στον εταίρο του να θέτει τέτοια θέματα. Ήδη τη διαφωνία του εξέφρασε και ο εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης με τη δήλωσή του οτι «αν τους αρέσει να πάνε. Είμαι υπέρ της ισότητας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Δεν είμαι υπέρ της υποχρεωτικής θητείας των γυναικών».

Οι δηλώσεις αυτές ωστόσο δεν φαίνεται να πτοούν τους ΑΝΕΛ, οι οποίοι δια της εκπροσώπου τύπου Μαρίνας Χρυσοβελώνη επιμένουν ότι ήταν γνωστό ότι το κόμμα τους είχε τις δικές του θέσεις σε διάφορα θέματα. «Δεν υπάρχει ρωγμή στην κυβερνητική συνεργασία. Όταν ξεκίνησε η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν γνωστό ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαν τις δικές τους θέσεις σε διάφορα θέματα» δήλωσε η κυρία Χρυσοβελώνη στα ΠαραπολιτικάFM. Εξήγησε, δε, όσον αφορά τα περί στράτευσης γυναικών ότι «είναι μια πρόταση του υπουργού Άμυνας» σημειώνοντας ότι όταν πάρει σάρκα και οστά θα τεθεί σε διαβούλευση προκειμένου να ακούσει τις διαφορετικές απόψεις και να υπάρξει και ολοκληρωμένη πρόταση.

ΣΧΟΛΙΟ ΡΗΡ: Συγνώμη, για να καταλάβουμε, δηλαδή, που βρισκόμαστε και τι μας περιμένει.  Ο κ. Καμμένος μπήκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για να εφαρμόσει την πολιτική των …ΑΝΕΛ; Αυτό σημαίνει τάχα προγραμματική σύγκλιση; Και εάν μπήκε για να εφαρμόσει ο κ. Καμμένος το πρόγραμμά του, γιατί ΔΕΝ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕ σε ό,τι αφορούσε τις “κόκκινες γραμμές” του για ΜΗ  υπογραφή τρίτου Μνημονίου; Στις ΓΥΝΑΙΚΕΣ θα εξαντλήσει την όποια πειθώ του στον Αλέξη Τσίπρα;