Τουρκία: Δολοφονήθηκε Σύρος σκηνοθέτης που κατέγραφε τις σφαγές της ISIS

Syros Skhnoueths

Ο Νάτζι Τζερφ σκηνοθετούσε τα ντοκιμαντέρ της οργάνωσης «Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηρά»

Ένα Σύρος αντιφρονών, σκηνοθέτης, που εξέφραζε ανοιχτά την αντίθεσή του απέναντι στη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σκοτώθηκε από σφαίρες στο Γκαζίαντεπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση “Η Ράκα αιματοκυλίζεται σιωπηρά”.

Η οργάνωση αυτή ανέφερε μέσω του Twitter ότι “ο σκηνοθέτης Νάτζι Τζερφ, πατέρας δύο παιδιών, δολοφονήθηκε” στο Γκαζίαντεπ, στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.
Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο 37χρονος σκηνοθέτης γύριζε ένα ντοκιμαντέρ για τις σφαγές που διαπράττουν οι τζιχαντιστές του ΙΚ.

“Δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι ενώ έκανε τον περίπατό του στον δρόμο. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή” μετέδωσε ο ενημερωτικός ιστότοπος T24.
Η υπόθεση ερευνάται από την αστυνομία.

Ο Τζερφ, που ήταν γνωστός αντικαθεστωτικός, είχε γυρίσει πολλά ντοκιμαντέρ για τη συριακή κρίση. Συνεργαζόταν με τα μέλη της οργάνωσης “Η Ράκα αιματοκυλίζεται σιωπηρά” που από τον Απρίλιο του 2014 καταγράφει κρυφά τις βαρβαρότητες των τζιχαντιστών στην πόλη αυτή, την “πρωτεύουσα” του ΙΚ.

“Θα πήγαινε αυτήν την εβδομάδα στο Παρίσι αφού ο ίδιος και η οικογένειά του έλαβαν άσυλο στη Γαλλία”, είπε ένας φίλος του που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που Σύροι αντιφρονούντες μπαίνουν στο στόχαστρο του ΙΚ. Στα τέλη Οκτωβρίου οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για τη δολοφονία του Ιμπραχίμ Αμπντελκάντερ, ενός νεαρού ακτιβιστή. Ο ίδιος και ένας φίλος του βρέθηκαν αποκεφαλισμένοι μέσα σε ένα σπίτι στη Σανλιούρφα, στη νότια Τουρκία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ