Ο υπουργός Βιομηχανίας Pyne ζητά από τον Ν. Ξενοφώντα, να μην έχει υποψήφιο βουλευτή στην έδρα του

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη ότι ο ομοσπονδιακός υπουργός Βιομηχανίας και Καινοτομίας Christopher Pyne -ο οποίος εκλέγεται στην Αδελαΐδα-, έστελνε μυστικά μηνύματα σε κορυφαίο ραδιοεκφωνητή της πόλης, με τα οποία τού ζητούσε να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να εμποδίσει τον ομογενή γερουσιαστή, Νίκο Ξενοφώντα, να έχει υποψήφιο βουλευτή στην έδρα Sturt, που εκλέγεται ο ίδιος.

«Είναι για το καλό το δικό μου, αλλά και το δικό του, να μην κατεβάσει υποψήφιο βουλευτή στην έδρα μου» έγραψε στον ραδιοεκφωνητή Leon Byner, ο κ. Pyne.

Ο κ. Pyne, φοβάται ότι μπορεί να χάσει την έδρα, αν την διεκδικήσει το κόμμα του γερουσιαστή Ξενοφώντα.

Υπενθυμίζουμε ότι το όνομα του ιδρυτή του θα φέρει το νέο κόμμα του συμπατριώτη μας γερουσιαστή Νότιας Αυστραλίας, Νίκου Ξενοφών, το οποίο στις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές θα έχει υποψήφιους σε όλες τις Πολιτείες της Αυστραλίας.

Το νέο κόμμα θα φέρει το όνομα Nick Xenophon Team (NXT) και οι περισσότεροι από τους υποψηφίους του θα εκπροσωπούν τις μικρές επιχειρήσεις στις οποίες επικεντρώνει τα πυρά του και ο πρωθυπουργός της χώρας, Malcolml Turnbull.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γερουσιαστής της Νότιας Αυστραλίας, το ΝΧΤ θα έχει υποψήφιους για τη Γερουσία σε όλες τις Πολιτείες της Αυστραλίας, αλλά για την ομοσπονδιακή Βουλή μόνο στη Νέα Νότια Ουαλία, τη Βικτώρια, το Κουίνσλαντ και τη Νότια Αυστραλία.

Συνολικά, στις εκλογές, από το νέο κόμμα του Ξενοφώντα θα διεκδικήσουν 29 υποψήφιοι, εκ των οποίων δύο θα θέσουν υποψηφιότητα για τη Γερουσία μόνο στην Τασμανία.

Όπως σημειώσαμε το ΝΧΤ αναμένεται να διεκδικήσει επίσης στη Νότια Αυστραλία και την έδρα Sturt την οποία εκλέγεται τα τελευταία χρόνια με το Κόμμα Φιλελευθέρων ο υπουργός Βιομηχανίας και Καινοτομίας, Christopher Pyne.

Αναφερόμενος στους υποψήφιους της Τασμανίας, ο Ξενοφών είπε ότι τόσο η Τασμανία όσο και η Νότια Αυστραλία, όπου εκλέγεται ο ίδιος, αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, που σχετίζονται κυρίως με την έλλειψη θέσεων εργασίας, ευκαιριών για τους νέους και επενδύσεων.