Απετράπη τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες την παραμονή Πρωτοχρονιάς

Η βελγική αστυνομία συνέλαβε σε διαφορετικά τμήματα της χώρας την Κυριακή και τη Δευτέρα (χθες) δύο πρόσωπα, τα οποία θεωρούνται ύποπτα ότι συνωμοτούσαν για να πραγματοποιήσουν επίθεση στις Βρυξέλλες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δήλωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Στη διάρκεια κατ΄οίκον ερευνών στις Βρυξέλλες και σε μια γειτονική επαρχία καθώς και στη Λιέγη, συνολικά έξι άνθρωποι συνελήφθησαν για ανακρίσεις αλλά τέσσερις από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι, δήλωσαν σήμερα.

FRANCE-SHOOTING-BELGIUM_2015_11_24_15_59_59_b2

Η αστυνομία βρήκε στρατιωτικά ρούχα και υλικό προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους αλλά καθόλου όπλα ή εκρηκτικά και οι έρευνες δεν συνδέονται με τις επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι, ανέφερε η εισαγγελία.

“Η έρευνά μας αποκάλυψε σοβαρές απειλές μιας επίθεσης σε συμβολικά σημεία στις Βρυξέλλες κατά τους εορτασμούς για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς”, ανέφερε σε δήλωσή της η εισαγγελία.

Συνολικά έξι άνθρωποι συνελήφθησαν για ανακρίσεις στη διάρκεια κατ΄οίκον ερευνών στις Βρυξέλλες, σε μια γειτονική επαρχία και στη Λιέγη, αλλά τέσσερις από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το Βέλγιο ήταν στην καρδιά των ερευνών για τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι μετά την ανακάλυψη διασυνδέσεων με τις Βρυξέλλες. Δύο από τους βομβιστές αυτοκτονίας του Παρισιού, ο Μπραχίμ Αμπντεσλάμ και ο Μπιλάλ Χαντφί ζούσαν στο Βέλγιο.

Η βελγική αστυνομία έχει συλλάβει εννέα ανθρώπους σε σχέση με τις επιθέσεις του Παρισιού. Όμως η εισαγγελία ανέφερε ότι η σημερινή ανακοίνωση δεν συνδέεται με την έρευνα αυτή.