Σε μακελειό οδήγησε διαμάχη για ένα πλυντήριο στις ΗΠΑ

Λος Αντζελες

Άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε τη σύζυγό του και άλλα δύο άτομα στο σπίτι τους στο Λος Άντζελες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, πριν ο γιος του τού πάρει το όπλο και τον τραυματίσει θανάσιμα, μετά από διαμάχη που προκλήθηκε για τη χρήση του πλυντηρίου.

Ο 54χρονος άνδρας ήταν αλκοολικός και είχε μία μεγάλη συλλογή από όπλα. Ήταν γνωστός στις Αρχές, ανέφερε το γραφείο του σερίφη της Κομητείας.

Μετά από μία διαμάχη για το πλυντήριο, ο 54χρονος άνδρας έβγαλε ένα ημιαυτόματο όπλο και άνοιξε πυρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η σύζυγός του, η 48χρονη σύντροφος του γιου του και ένας 27χρονος που βρισκόταν στο σπίτι.

«Φαίνεται ότι υπήρξε μια διαμάχη ανάμεσα στον πατέρα και τη σύντροφο του γιου, πιθανώς για τη χρήση του πλυντηρίου» σημείωσε αξιωματούχος, μιλώντας στην εφημερίδα San Gabriel Valley Tribune. «Για κάποιον λόγο αυτό εξόργισε τον πατέρα» πρόσθεσε.

Ο γιος, ο 33χρονος Κρίστοφερ Μόρεϊ, κατάφερε να πάρει το όπλο από τον πατέρα του και τον πυροβόλησε.

Ο Μόρεϊ και η σύντροφός του ζούσαν στο σπίτι των γονιών του 33χρονου. Η μητέρα του είχε υποστεί πρόσφατα εγκεφαλικό και το ζευγάρι την φρόντιζε.

Οι γονείς του 27χρονου που σκοτώθηκε είπαν ότι ο γιος του, Ερνέστο Καλτσαντίλα, είχε μία κόρη οκτώ μηνών.

Το περιστατικό έρχεται εν μέσω της πρωτοβουλίας που πρόκειται να αναλάβει ο Ομπάμα κατά της οπλοκατοχής. Ο αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα νέες δράσεις για την επέκταση των ελέγχων ιστορικού στις πωλήσεις όπλων.

Όπως φαίνεται από τον αριθμό των ελέγχων ιστορικού (έλεγχος του παρελθόντος κάθε υποψήφιου αγοραστή για να επιτραπεί σε αυτόν η αγορά όπλου), αυτός ο Δεκέμβριος ίσως είναι ο μήνας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όπλων χειρός για τις ΗΠΑ.

Φέτος, αν εξαιρέσουμε τον Δεκέμβριο, έχουν υπάρξει 19,7 εκατομμύρια έλεγχοι ιστορικού. Ο αριθμός είναι μεγαλύτερος κατά 775.000 σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο έτος.

Αν και ένας έλεγχος ιστορικού δεν μεταφράζεται αυτόματα και σε πώληση ενός όπλου χειρός, τα αρχεία αυτών των ελέγχων αντανακλούν πραγματικές τάσεις πωλήσεων.

Newsroom ΔΟΛ/fortunegreece.com