Εκρηκτική κατάσταση – Πέταξαν μολότοφ και “μπούκαραν” στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη

Ιρανοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη και εξέφρασαν την οργή τους για την εκτέλεση του σιίτη ιερωμένου Νιμρ αλ-Νιμρ. Βίντεο δείχνει να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ στο κτίριο της πρεσβείας και στη συνέχεια να εισβάλουν σε αυτό με την Αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων. Την ίδια στιγμή, οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν προειδοποιούν ότι η δυναστεία αλ-Σαούντ θα αντιμετωπίσει συνέπειες για την εκτέλεση του Νιμρ αλ-Νιμρ. Την ανησυχία τους εξέφρασε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

“Σκληρή εκδίκηση θα πλήξει τους αλ-Σαούντ στο προσεχές μέλλον και θα προκαλέσει την πτώση αυτού του φιλοτρομοκρατικού, αντιισλαμικού καθεστώτος”, αναφέρεται σε ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Η Σαουδική Αραβία εκτέλεσε 47 ανθρώπους, μεταξύ αυτών ήταν και ο Νιμρ, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι υποκίνησε τη βία εναντίον της αστυνομίας. Οι υποστηρικτές του λένε ότι εκείνος ήταν ένας ειρηνιστής που απηύθυνε έκκληση για την αναγνώριση περισσότερων δικαιωμάτων στη σιιτική μειονότητα της χώρας.

Ιρανοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη και εξέφρασαν την οργή τους για την εκτέλεση του σιίτη ιερωμένου. Βίντεο δείχνει να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ στο κτίριο της πρεσβείας και στη συνέχεια εισέβαλαν σε αυτό με την Αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων.