Στην Ολομέλεια του ΣτΕ πηγαίνει η υπόθεση Ρακιντζή

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας παραπέμπεται η υπόθεση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, καθώς ελέγχεται από το δικαστήριο για το αν παραμένει νόμιμα στη θέση του τα τελευταία χρόνια.

Την υπόθεση εξέτασε το 3ο Τμήμα του ΣτΕ το οποίο τοποθετήθηκε κατ’ αρχήν σε βάρος του κ. Ρακιντζή, αναφέροντας πως «δεν είναι κατ’ αρχή επιτρεπτή, μετά τη λήξη της θητείας του, η συνέχιση της αρμοδιότητάς του να ασκεί προσφυγές κατά αποφάσεων πειθαρχικών συμβουλίων». Ωστόσο, οι δικαστές δεν έλαβαν τελική απόφαση, καθώς έκριναν ότι το ζήτημα είναι ιδιαίτερης σημασίας και παρέπεμψαν το θέμα στην Ολομέλεια.

Εάν το ανώτατο δικαστήριο κρίνει ότι η πενταετής θητεία του γ.γ. Δημόσιας Διοίκησης δεν ανανεώθηκε νόμιμα μετά τη λήξη της, στις 14 Σεπτεμβρίου του 2009, όλες οι αποφάσεις που έχει εκδώσει τα τελευταία χρόνια σχετικά με πειθαρχικά παραπτώματα δημοσίων υπαλλήλων θα καταστούν άκυρες.

Η πρώτη προσφυγή εναντίον του κ. Ρακιτζή στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έγινε από δημόσια υπάλληλο, όμως στη συνέχεια προστέθηκε πλήθος προσφυγών κι από άλλους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα.

Ο γενικός γραμματέας έχει απαντήσει στις καταγγελίες με δικές του προσφυγές.

Πηγή:Skai.gr