Νίκη Παναθηναϊκού – Εξι γκολ στη Λεωφόρο!

Ο Αμπέντ μοίραζε γκολ και ο κακός αμυντικά Παναθηναϊκός ξεπέρασε τα εμπόδια που του έβαλε στην αρχή του αγώνα ο Παναιτωλικός. Το “τριφύλλι” πήρε τη νίκη με 4-2, για τη 16η αγωνιστική της Superleague, στην άδεια Λεωφόρο.

Συναρπαστικό ήταν το πρώτο ημίχρονο (2-2), αποτέλεσμα της κακής αμυντικής λειτουργίας των δύο ομάδων, ενώ στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα και κατάφερε να το συντηρήσει.

Το πρώτο ημίχρονο είχε… ελευθέρας για τους αντίπαλους επιθετικούς από τις άμυνες και των δύο ομάδων εκατέρωθεν. Ως το 16′ είχαν μπει τέσσερα γκολ, από δύο για κάθε ομάδα.

Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Παναιτωλικός, που είχε και δοκάρι, κυκλοφορούσαν γρήγορα την μπάλα ως το 20′. Ο ρυθμός του ματς έπεσε για περίπου ένα δεκάλεπτο και έπειτα ανέλαβε τα ηνία το “τριφύλλι”, που πάντως δεν έχασε την ψυχραιμία του όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ από το δεύτερο λεπτό του ματς.

Το πρώτο γκολ ανήκει εξολοκλήρου στον Βιγιαφάνες! Πήρε την μπάλα από το χώρο του κέντρου άδειασε τους Ταυλαρίδη και Τελάντερ και με πλασέ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του!Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 6′! Τότε, ο Κλωναρίδης συνεργάστηκε με τον Καρέλη, ο δεύτερος έστρωσε στον Αμπέντ, κι αυτός με σουτ ισοφάρισε (1-1).

Δυο λεπτά μετά ο Παναιτωλικός είχε δοκάρι σε σουτ του Πάουλο από μακρινή απόσταση και στο 11′ ο Παναθηναϊκός πήρε… κεφάλι στο σκορ! Ο Καρέλης μοίρασε στον Κλωναρίδη και αυτός μέσα στην περιοχή έβγαλε την ασίστ στον Πέτριτς που με πλασέ έκανε το 2-1 για το “τριφύλλι”! Στο 16′ όμως ισοφάρισε ο Παναιτωλικός, όταν ο Κάπελ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Μαρκόφσκι με προβολή έφερε το ματς στα ίσα!

Στο δεύτερο ημίχρονο οι “πράσινοι” ήταν πιο συγκεντρωμένοι, αλλά ο Παναιτωλικός δεν απειλούσε όσο και στα πρώτα 45 λεπτά… Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο “κυνηγώντας” το γρήγορο γκολ και το πέτυχε στο 51′ όταν ο Πράνιτς έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Πέτριτς με γυριστό σουτ πάνω στην κίνηση έκανε το 3-2!

Στη συνέχεια το “τριφύλλι” έπαιξε για αρκετά λεπτά πιο συντηρητικά και προσπάθησε να διαχειριστεί το υπέρ του σκορ. Η τακτική του όχι μόνο πέτυχε αλλά επέτρεψε στον Αμπεντ να γιορτάσει την πολύ καλή του εμφάνιση με ένα ακόμη γκολ στις καθυστερήσεις, καθώς πλάσαρε σωστά έπειτα από ασίστ του Καλτσά και έκανε το 4-2.

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Τελάντερ, Ταυλαρίδης, Βέμερ, Νάνο, Εσιέν, Αμπέντ, Πράνιτς, Πέτριτς (76′ Λαγός), Καρέλης (83′ Μπεργκ), Κλωναρίδης (63′ Καλτσάς)
Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Μάρτιν (87′ Καμαρά), Κούσας, Βιγιαφάνες (79′ Βασιλείου), Κάπελ, Παπάζογλου, Μάκος, Μαρκόβσκι, Πάουλο, Μύγας (81’Κουτρομάνος), Αρντά