Ομπάμα: Σκληρά μέτρα για την οπλοκατοχή

«Εάν περάσεις από έλεγχο ιστορικού, τότε μπορείς να αγοράσεις όπλο» είπε ο Ομπάμα, συνοψίζοντας τη δράση που πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση.
Εάν περάσεις από έλεγχο ιστορικού, τότε μπορείς να αγοράσεις όπλο» τόνισε και συνέχισε λέγοντας ότι «Δημιουργήσαμε ένα σύστημα, στο οποίο επικίνδυνοι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να παίζουν με διαφορετικούς κανόνες»
Ωστόσο έκανε σαφές  ότι «τα νέα μέτρα δεν αποτελούν σχέδιο για να πάρουμε τα όπλα όλων».
Ακόμη, υπογράμμισε ότι όσοι πωλητές όπλων δεν εφαρμόσουν τους νέους κανόνες, θα απειλούνται με κυρώσεις, ενώ κυρώσεις θα επιβάλλονται και στις παράνομες πωλήσεις όπλων.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει τρόπους για το πώς θα βοηθήσει ανθρώπους που πάσχουν από ψυχικές ασθένειες και τονίζει ότι οι Πολιτείες θα ενθαρρύνονται να μοιράζονται πληροφορίες για τους ανθρώπους αυτούς.
Τα νέα μέτρα στοχεύουν  στη προώθηση της ασφάλειας, ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα με θύματα παιδιά.

 

«Πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε τρόπους για να μειώσουμε την ένοπλη βία, με τρόπο που συνάδει με τη Δεύτερη Τροπολογία» σημείωσε ο Ομπάμα, κάνοντας αναφορά στο συνταγματικό δικαίωμα των αμερικανών πολιτών να φέρουν όπλα.
«Οι δικαιολογίες δεν αρκούν πλέον το πρόβλημα με την ένοπλη βία είναι επείγουσας σημασίας» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Βολές κατά του Κογκρέσο έριξε ο αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας για την αποτυχία του να καταλήξει σε συμφωνία που θα απαγόρευε στους ύποπτους για τρομοκρατία να αγοράζουν όπλα.
«Ακόμα και μετά το Σαν Μπερναρντίνο, αρνήθηκαν να κάνουν πιο δύσκολη την αγορά όπλων για ύποπτους για τρομοκρατία που έρχονταν με ένα αεροπλάνο για να αγοράσουν ημι-αυτόματα όπλα. Αυτό δεν είναι σωστό, δεν μπορεί να είναι σωστό» είπε χαρακτηριστικά.
«Κάθε φορά που σκέφτομαι αυτά τα παιδιά θυμώνω. Το ίδιο συμβαίνει καθημερινά στους δρόμους του Σικάγο», τόνισε ο Ομπάμα με δάκρυα στα μάτια.
Σύμφωνα με τον Ομπάμα, 30.000 Αμερικανοί πεθαίνουν κάθε χρόνο από την ένοπλη βία. «Δεν πρέπει να αποδεχθούμε αυτή τη σφαγή ως τίμημα της ελευθερίας» σημείωσε, χειροκροτούμενος ξανά από τους παρευρισκόμενους.
«Το Κογκρέσο πρέπει να αναλάβει δράση – όλοι όσοι βρίσκονται σε αυτή την αίθουσα δεν θα ηρεμήσουν εάν δεν το κάνει», συμπλήρωσε ο ίδιος.
«Δεν θα συμβεί στη διάρκεια αυτής της θητείας του Κογκρέσου. Δεν θα συμβεί στη διάρκεια της προεδρίας μου. Αλλά πολλά πράγματα δεν έγιναν εν μία νυκτί» τόνισε ο πρόεδρος και μίλησε για την  απελευθέρωση των Αφροαμερικανών και τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας.
Πηγή:thepressproject.gr